Vikingaguld av Catharina Ingelman-Sundberg

I denna den tredje boken får vi följa Estrids och Erik Bärnstenshandlares livsöden både i Birka och långt fjärran under vikingatiden. Här uppstår kulturkrockar då liksom nu när religioner och seder möts. 


Jag vill egentligen inte skriva så mycket om händelserna i boken eftersom jag då avslöjar för mycket ifall du vill läsa de tidigare Vikingablot och Vikingasilver men... jag lovar att vikingarnas färder och äventyr var många och långa. Detta är en saga (och barnslig som jag är älskar jag sagor) med historiskt värde. Ofta var det som jag skyndade till "google" för att läsa mer om de platser som beskrivs. Och precis som riktiga sagor har den sitt fulla mått av äventyr, kärlek, svek, spänning och sist men inte minst har Catharina Ingelman-Sundberg lyckats med de humoristiska inslag som får en att skratta till då och då. 


Vill du veta mer om de båda tidigare böckerna så har du den första här och den andra här

Läs vad andra tycker om: , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...