Hela havet stormar av Arne Dahl


"Under några dagar inträffar tre uppseendeväckande dödsfall på olika platser i Europa. Trots att händelserna inte verkar hänga ihop anar Paul Hjelm och hans kolleger i Opcop ett samband. En plastikkirurg som lett ett hemligt EU-projekt hittas död i sitt hem i Belgien - självmord eller mord, det är frågan. En albansk vapenhandlare skjuts under våldsamma former ihjäl på en sportbar i Stockholm, och sedan hittas det knivskurna liket efter en tjeckisk EU-parlamentariker på en fängelseö utanför Toscana. Och det tycks föreligga en påtaglig risk för fler.

Opcop-gruppen, fortfarande stukad efter mordet på två av sina medlemmar, upptar nu jakten på en eller flera mördare. Men inget är så enkelt som det verkar och trådarna pekar åt flera olika håll. På något sätt verkar det ha att göra med en ökänd fängelseö där fångar har dumpats utan mat, med fasaväckande experiment i forskningens namn, och med andra skamfläckar i mänsklighetens moderna historia."

Det var med glädje och förväntan jag öppnade bokpaketet som innehöll denna bok. Det var inte så länge sedan jag läste Viskleken som var den första av en fristående kvartett som det är tänkt att bli. Kanske var mina förväntningar för högt ställda. Men jag fann aldrig samma flyt i den här boken. Det kändes rörigt emellanåt. I första boken var det också många personer och många platser. Men där hade jag lättare att hålla ihop allt. Om det beror på mig eller böckerna ska jag låta vara osagt. Jag tycker absolut att den här boken är bra. Men den når inte samma nivå som den första för mig.

Läs vad andra tycker om: , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...