Fler recept från hemmets hjärta av Nigella Lawson


"Fler recept från hemmets hjärta", äntligen kom del två ut och lyckan är jord när jag får dofta in mitt eget exemplar. Finns det något som luktar godare än en nytryckt bok? Jag tror inte det, möjligen skulle det vara dofterna från alla de rätter du kan tillaga om du bara har denna bok i din hand. 


Nu ska jag erkänna, jag var väldigt skeptisk till att överhuvud taget börja laga mat efter en engelsk kokbok. Minns med förfäran den mat som serverades då jag var i London, för ungefär två miljoner år sedan. Men så kom James Oliver och efter honom följde andra. Plötsligt var engelsk mat på tapeten hos mig och säkert hos många många fler. 


Men jag säger bara EN sak Nigella, Jag gillar dig och din otvungna inställning till mat. Det är så härligt att titta på bilderna, försöka göra sig en doftförnimmelse och läsa om alla kloka råd om hur vi bäst trivs i våra kök. Inte behöver man något toppmodernt kök för att laga mat. Snälla nån folk har lagat mat i alla tider och jag tror knappast någon på stenåldern funderade över att uppgradera sig och sitt kök. Det är den känslan som finns i Nigellas kokbok, det naturliga förhållandet till mat. Jag kanske hoppar ett och annat recept, jag äter inte lamm men ett är säkert jag kommer att prova fler recept ur denna bok. När jag lagat mig igenom del ett... det kanske tar sin tid det. Men jag kan fortsätta att dofta på boken och hoppas på att även fler än jag faller för den sköna matlagerska! För det gjorde jag redan i "Recept från hemmets hjärta". Jag vill flyga ut i mitt kök, dekorera det med hjärtan, hänga upp Nigellas recept på väggen, njuta av nödvändiga ogalna köksprylar sådana som fanns förr innan vi invaderades av kaffemaskiner och annat trams.. upptäck Nigella Lawson och du kommer aldrig mer att önska dig ett kök med kaffemaskin ;)Läs vad andra tycker om: , , , , Läs även andra bloggares åsikter om , , ,  

2 kommentarer:

  1. Alltså allvarligt... stirrar på omslaget... kniven i högsta hugg, man kan väl bara konstatera att hon är som du säger Charlotte... underbar ;)

    SvaraRadera
  2. Ja du, så ser du mig i köket också ;) med kniven i högsta hugg... det är bara det att mina fingrar brukar vara i vägen. Hon är underbar i varje fall boken.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...