Allt eller inget av Rickard Engfors

"När Rickard Engfors var tjugo år gammal handplockades han till After Dark och blev känd för en stor publik. Snabbt utnämndes han till Sveriges snyggaste kvinna och Christer Lindarws kronprins. Karriären fortsatte med en rad soloshower som gjorde succé på turné runtom i landet. Under ett decennium som artist skapade Rickard rubriker i många olika sammanhang. Baddräktsmodell för Panos Emporio, utvik och en krogshow med Magnus Carlsson. Pride-låt med Christer Björkman och ett samarbete med den kritikerrosade duon The Knife. 2005 framträdde Rickard i Melodifestivalen med låten "Ready For Me" och stod för tävlingens kanske mest galna shownummer genom tiderna. 

Idag är konceptskapare titeln som bäst sammanfattar Rickards arbete. Nu står han bakom artisterna han en gång imiterade. Bland kunderna finns många av Sveriges största stjärnor - Pernilla Wahlgren, Måns Zelmerlöw och Carola är bara några av alla artister som vänt sig till Rickard för att skapa unika och visuella helhetskoncept. Schlagerfantasten Rickards hemmaplan är numera Melodifestivalen där han varit inblandad i drygt 30 bidrag under de senaste åren. 
Med en fot i det folkliga landsorts-Sverige och en fot i Stockholms innekretsar och gayvärld, levde Rickard ett hektiskt liv fullt av jobb, sex, droger och sprit. Någonstans i kändiskarusellen tappade han dock bort sig själv. För ett par år sedan gick han in i väggen och tvingades ompröva sitt liv och sina värderingar. Och lära sig leva igen."


Jag har inte haft någon bild av Rickard Engfors. Men sen råkade jag se en bråkdel av en intervju som Malou von Sivers gjorde med honom på TV. Jag hade inte möjlighet att titta mer än några minuter. Trots det blev jag mycket nyfiken på hans bok. Sen föll det i glömska till för någon vecka sen då en vän sa att hon läste den. Jag fick låna den och och sträckläste den verkligen. Hade tur och hade helgen för mig själv och kunde sluka boken sida upp och sida ner.
Den är så utlämnande men ändå utan att vara obehaglig. Jag uppskattar också att Rickard lägger fokus på sig själv trots att han garanterat skulle kunna avslöja mycket om andra människor på ett sensationslystet sätt. Han har levt och lever ett liv så långt ifrån mitt. Ändå finns det avsnitt med igenkänning och saker som jag kan ta till mig av som han har lärt sig på sin resa i livet.

Läs vad andra tycker om: , , , ,

2 kommentarer:

  1. Så härligt att han tog sig igenom eländet och vågar skriva om det... tyvärr är det få som klarar ens det första.

    SvaraRadera
  2. Marlene: Ja han tog sig igenom det och delar med sig av det och dessutom på ett sätt som gör att jag bara vill läsa mer och mer...

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...