Vikingasilver - Catharina Ingelman-Sundberg

Andra boken om Erik Bärnstenshandlares vikingatåg och hans samtida fortsätter att beskriva livet och vedermödorna då vårt land skulle kristnas. Nu har fler valt att följa "Kristsärkarna" och konflikter uppstår, inte lätt för nordborna att förlika sig med de nya ordningarna. 
Denna bok liksom den förra är välskriven med en blandning av spänning, humor och sorg i sin enkelhet. 


Tyvärr är den inte lika intressant som den första. Jag har lite svårt för när det blir för mycket "politiskt korrekt" mellan raderna. Men jag kan ha fel, kanske var vikingakvinnorna så fria denna tid, kanske var männen så omhuldande och kärleksfulla... Hursomhelst, det abrupta slutet får mig att raskt vilja börja läsa den sista "Vikingaguld". Måste ju få veta om Erik och Estrid hittar tillbaka till varandra eller om hon gifter sig med en muslim, om Erik hittar deras förlorade son, och skall Eriks bror Harald dräpa Erik till slut... ja mycket händer i vikingarnas värld.


Som jag skrev i min tidigare recension om Vikingablot (den första av denna trilogi) blir jag nöjd när en bok får mig att vilja veta mer fakta. Nu har jag lärt mej om glas, vikingarnas utbredning, hur husen byggdes, hur samhällena såg ut med mera. Så i slutändan har jag haft mer glädje av boken än ren underhållning.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...