Sommarhuset av Anna Fredriksson"Syskon är som vänner du aldrig kan bli av med", säger prästen. "Det är så fint. Vad du än gör finns dom kvar."

Eva står tyst. Hon behöver inte berätta att senaste gången hon träffade Anders och Maja var en kort stund i köket hemma hos mamma när hon fyllde sextiofem.
Eva har inte haft någon kontakt med sina yngre syskon på många år. Hon har nästan slutat tänka på dem när hennes mamma oväntat dör och hon måste träffa Anders och Maja vid begravningen.
Ingenting har förändrats, de är som främlingar inför varandra och snart är de inbegripna i en bitter arvstvist. Eva har sett det som en självklarhet att hon ensam ska ta över mammans älskade sommarhus i skärgården, men syskonen vill sälja så fort som möjligt.
Eva flyr ut till sommarhuset, men bara ett par dagar senare dyker Anders och Maja upp med sina familjer i släptåg för att förbereda inför försäljningen. Under de veckor som följer vänds Evas liv upp och ner. Rummen fylls av andras ägodelar, röster och vanor. Eva tvingas lära känna sina syskon på nytt, men frågan är om de någonsin kan hitta tillbaka till varandra."

Sommarhuset är en bok att sluka. Jag läste den med en känsla av hets. Jag ville komma till ett lyckligt slut. Den gjorde ont att läsa. Tyvärr är den som ett verkligt avtryck av livet. Givetvis är det inte så här i alla familjer. Tack och lov! Men det finns alltför många som inte kan komma överens av en eller annan anledning. Boken är skriven med sådan inlevelse och är väldigt målande både när det gäller miljö och personer. Det är en bok jag varmt rekommenderar.


Klicka här om du vill läsa vad Marlene tyckte om boken


Läs vad andra tycker om: , , , ,

2 kommentarer:

  1. Jag har också läst sommarhuset och den stannade kvar. Framförallt därför att det ju är så här, det finns flera sanningar och alla som delat ett dödsbo vet hur svårt det kan vara.
    En bra bok helt enkelt!

    SvaraRadera
  2. Precis så ville jag också... komma till ett lyckligt slut. Men som sagt det är bara i sagans värld allt sltar lyckligt... i verkliga livet lämnas ärr även om slutet ändå blev någorlunda bra ;)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...