Ögonblick som förändrar livet av Annika Östberg"Det här är en bok om val. Om ögonblickval i livet som inte verkar livsavgörande men som är det. Varje val, varje handling, stora som små, bär med sig konsekvenser. Som liknelsen med en fjärils vingslag. De val jag gjort i mitt liv har skapat svallvågor som för evigt berör mitt livs hav. Att stå öga mot öga med detta faktum är både en djupgående och skrämmande upplevelse. (Ur förordet)

I en mycket stark skildring berättar Annika Östberg med egna ord om sitt dramatiska liv, ett liv som börjar i det trygga Sverige, med mor- och farföräldrar och kompisar, men som förändras drastiskt då hon flyttar till USA med sin mamma. Annika Östberg dras in i en allt våldsammare spiral av droger och kriminalitet och hon hamnar till slut i ett amerikanskt fängelse där hon tillbringar 28 år av sitt liv."   OJ! är min första reaktion på den här boken. Jag köpte den på Centralen i Stockholm när jag precis skulle sätta mig på ett tåg. När jag anlände hemma var halva boken redan avverkad. Som tur var kom jag hem till ett tomt hem och kunde fortsätta att sluka boken. Vid lunchtid dagen efter hade jag läst färdigt.
   Ett mycket gripande människoöde. Det som imponerade mest på mig var hennes nakna sanning. Att hon inte ursäktar sig med varken barndom, omständigheter eller fel umgänge. Hon står för det hon har gjort både innan och under sin tid i fängelset. Jag kan inte annat än beundra Annika Östberg för att inte ha brutits ner av allt som skett under hennes livstid. En mycket stark kvinna...

Läs vad andra tycker om: , , , ,

2 kommentarer:

  1. Den måste jag läsa. Jag hörde hennes Sommar-program förra året och blev mycket berörd. Det var moget, rakt på sak och mycket ärligt.

    SvaraRadera
  2. Grekland nu: Låter precis som boken...

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...