Denna dödens kropp av Elizabeth George"Ett mord som uppdagats på en undanskymd Londonkyrkogård får Thomas Lynley att åter träda i tjänst - och han är mer än välkommen. Mordroteln har fått en ny chef under hans frånvaro, och det har börjat gå grus i maskineriet. 

Thomas Lynleys långvariga och känsloladdade frånvaro efter mordet på hustrun får äntligen sitt slut när han kallas tillbaka till Scotland Yard. De har kört fast i utredningen kring mordet på en ung kvinna, Jemima Hastings, som hittats knivhuggen på en avskild kyrkogård i London. Lynleys gamla gäng litar inte riktigt på sin nya avdelningschef, Isabelle Ardery, vars ledarstil verkar gå alla på nerverna. Faktum är att Lynley är den enda som kan se igenom hennes hårdhudade fasad och få syn på något annat, en väl dold sårbarhet, för att inte säga attraktivitet. 

Samtidigt som Lynley arbetar i London följer hans forna kolleger Barbara Havers och Winston Nkata mordspåret söderut. På landsbygden upptäcker de en vacker och underlig plats där gamla traditioner är i bruk, men främlingar inte särskilt välkomna. Skogen ruvar på många hemligheter."Att få en Elizabeth George-deckare i handen är alltid en positiv upplevelse. På något vis känns det som jag vet vad jag får men det känns ändå inte för självklart. Jag älskar hennes böcker om Thomas Lynley och Barbara Havers. Jag har hittills aldrig blivit besviken. Trots att böckerna är så tjocka så tar det alltid slut för fort. Kan kanske bero på att det är svårt att låta bli dem när jag väl börjat i en ny. I den här boken är det spänningar åt alla håll vilket gjorde att jag läste och läste och läste...och så var boken slut alldeles för fort...

Läs vad andra tycker om: , , , ,

2 kommentarer:

  1. Jag är också ett stort fan av böckerna om Lynley & Havers men av någon anledning har just den här boken stått oläst i min bokhylla i näst intill en evighet nu.

    Ska ta tag i den, snart...

    SvaraRadera
  2. Annika: Lyckliga du som har den kvar att läsa :-)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...