Du gamla, du fria av Liza Marklund


"En ung småbarnsmamma hittas död. Hon är det fjärde offret på kort tid.

På Kvällspressen anar man en seriemördare, något som Annika Bengtzon avfärdar som vilda fantasier. Hennes man Thomas blir under en konferens i Nairobi kidnappad tillsammans med sex personer från olika delar av Europa.

Samtidigt som kvinnomorden blir allt fler, och misstankarna om en seriemördare börjar ta form även hos polisen, dras Annika in i ett våldsamt kidnappningsdrama som skakar både Europa och Östafrika
."
Så har jag då läst ännu en Liza Marklund. Jag vet att åsikterna om hennes böcker går isär. Jag brukar tycka mycket bra om dem. Men den här blev jag tyvärr lite besviken på. Trots två gripande ämnen som löper parallellt så kände jag aldrig att boken fick något ordentligt grepp om mig. Lättläst, javisst. Men lite väl lättläst och lättsmält med tanke på att det handlar om både kidnappning och kvinnomord. Kanske var det jag som inte var på rätt humör när jag läste den. Men som sagt, lite besviken blev jag allt...
Läs vad andra tycker om:
, , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...