Kaffe med musik av Karin Brunk Holmqvist


"I Brantevik har vintermörket lagt sig över den lilla kustorten och väninnorna Inez, Olga och Viola har som vanligt symöte. Men den här kvällen har Viola med sig lotter från den lokala idrottsföreningen. Inez vinner en wekeendresa till en julmarknad i Tyskland, med buss och allt. De bestämmer sig för att åka allihop, ett äventyr i juletid är precis vad ett par äldre damer kan behöva. Tycker Olga och Viola i alla fall. Inez är högst tveksam, men följer med förstås. Det var ju ändå hon som vann resan.
Det är med stor nyfikenhet och skepsis som damerna sätter sig på långfärdsbussen. Och en sak är säker, det blir inte alls den stillsamma weekendresa de tänkt sig."

Karin Brunk Holmqvist har gjort det igen! Hon har skrivit ännu en roman med underbara, speciella, annorlunda vardagskaraktärer. Det är en fröjd att följa dessa symötesdamer på deras äventyr och även deras mäns vedermödor på hemmaplan. Att på ett så underhållande sätt kunna skildra vardag och människor i densamma är Karin Brunk Holmqvists specialitet. Från den dag då jag fick hennes bok Potensgivarna och läste den har jag kastat mig över alla hennes böcker med entusiasm. Hittills har hon heller aldrig gjort mig besviken.
Läs vad andra tycker om:
, , , ,

1 kommentar:

  1. Har nu lyssnat till denna bok. En bok med mycket mänsklig värme men tyvärr inte lika underhållande som potensgivarna men författarens enkla sätt att skildra människor och deras vardag är facinerande :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...