Zanna söker svar av Inger Ekbom"Zanna, snart tio år, funderar över stora frågor. Det handlar om vänskap, rädsla, pengar, familj och identitet. Frågor som berör oss alla och som barn kan ha behov av att prata om. Zanna söker svar kan läsas på egen hand eller tillsammans med en vuxen. Den är också tänkt att kunna användas i samtalsgrupper för barn.

Berättelsen handlar om Zanna. Hennes föräldrar har skilt sig, hon och hennes mamma har flyttat och Zanna har börjat en ny skola. Det finns mycket att grubbla över – mycket som känns nytt, annorlunda och lite oroligt. Hur kommer livet att bli nu?


Varje avsnitt i boken är byggt kring ett tema och avslutas med frågor. Berättelsen är skriven på ett sådant sätt att de flesta barn kan känna igen sig och hitta ingångar till samtal – både de som har allmänna funderingar om livet och de som av olika anledningar mår dåligt." (Källa: stadsmissionen)

Zanna söker svar är en bok som är mycket läsvärd både för barn, ungdomar och vuxna. Det finns mycket tankar och känslor som vi delar som här kommer fram genom 10-åriga Zannas tankar. Den kan också fungera som en påminnelse för oss vuxna hur mycket tankar och funderingar det kan finnas hos våra barn. Jag tänker med varm hand lämna boken vidare till min son för att läsa själv eller för några gemensamma högläsningsstunder. Valet får bli hans.

Om någon är intresserad av boken så finns den att köpa här
Läs vad andra tycker om:
, , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...