Paganinikontraktet av Lars Kepler"I juni 2010 hittas generaldirektör Carl Palmcrona hängd i sin paradvåning på Östermalm. Rummet där han hänger är helt omöblerat - det finns ingenting att klättra på. Samtidigt påträffas en död kvinna på en fritidsbåt som driver runt i Stockholms skärgård. Hennes lungor är fyllda av bräckt vatten, men det finns inga spår av detta vatten på kläderna eller resten av kroppen. Hon har drunknat på en båt som fortfarande flyter. De båda dödsfallen visar sig vara början på ett mycket skrämmande förlopp. Om inte kriminalkommissarie Joona Linna varit så envis hade gåtorna aldrig fått några svar. Denna sommar står svensk polis inför sitt farligaste fall någonsin. Vissa kontrakt kan man inte bryta ens genom sin egen död."


Paganinikontraktet är Lars Keplers andra bok. Jag antar att de flesta vet att det är en författarpseudonym som består av Alexander Ahndoril och Alexandra Coelho Ahndoril. Det var ju en hel del spekulationer om vem eller vilka som gömde sig bakom pseudonymen då deras första bok Hypnotisören kom ut. Men de valde att träda fram relativt snabbt. Vad som är ännu bättre är att de har fortsatt skriva tillsammans. Jag tyckte mycket om deras debutbok och var lite osäker på om det skulle driva upp för höga förväntningar på denna. Men jag blev inte besviken.

Boken har ett bra driv hela tiden. Efter att ha läst några sidor så var jag fast och ville sen inte släppa den. Tack vare en envis förkylning som höll mig väldigt stilla så fanns tiden och möjligheten att sträckläsa boken, vilket bidrog till att jag "levde med" boken i ett par dagar. Nu ser jag framemot att sätta tänderna i parets nya bok Eldvittnet...


Läs vad andra tycker om:
, , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...