Nigellas kök - Recept från hemmets hjärta: Nigella Lawson


Första tanken när man får en vacker kokbok i sin hand är attdet är en kokbok, skriven av en kock och förmodligen kommer den att hamna idrömhyllan av kokböcker skrivna för att inte användas av hemma matlagaren. Enkokbok som bara är tillför att bilder ska njutas och man ska förundras över defantastiska recept som kocken har tillagat och komponerat. Så plötsligt - läserjag en kokbok skriven av en helt vanlig hemmakock, eller matlagare snarare förNigella Lawson påpekar tydligt att någon kock är hon inte. Jag njuter av varjeord, varje råd, att inte ta matlagningen så allvarligt, att förkasta och läggatill. Hela boken dofta lust! Jag får lust att fylla mina skåp och hyllor, jagfår lust att belamra köksbänken med vackra flaskor som kan bytas ut. Jag villfylla mitt kök med loppisprylar, färre köksmaskiner och bli en kreativ skaparei mitt kök. Jag vill baka chokladkakor, jag vill laga soppa och kyckling... jag bara får sådanlust. Nigella Lawson får mig att vilja skapa i mitt eget kök. Köp den! Få enupplevelse utöver den vanliga och börja skapa i ditt kök! Vem skulle inte viljakoka Solskensoppa fylld med majs? Eller laga till en Djävulstårta? Eller vadsägs om en hederlig svensk jordgubbstårta! Blir man inte strålande glad avdetta? Jag blev det. Nigella Lawson dinkokbok kommer inte att hamna på drömhyllan utan bli till en ständigföljeslagare i mitt kök. Det doftar om din bok, den för mig långt bort och tarmig tillbaka till mitt kök som det en gång var. Tack för en underbar bok! Nuska jag gå och laga Solskensoppa och tänka på att jag har sådan tur att jag harkvar att läsa dina andra kokböcker.
Läs vad andra tycker om:


2 kommentarer:

  1. Åh vilken härlig recension...på en som det låter underbar kokbok, tack Charlotte *_*)

    SvaraRadera
  2. Jag håller med dig om den här boken. Den känns som mycket mer än en "vanlig" kokbok. Den lockar fram inspiration som jag inte ens visste fanss inom mig :-)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...