Änglamakerskan av Camilla Läckberg
"Påsken 1974 försvinner en familj spårlöst från ön Valö utanför Fjällbacka. En fin påskmiddag är uppdukad i matsalen, men alla utom den ettåriga dottern Ebba är borta. Har de blivit utsatta för något brott eller försvunnit frivilligt? Gåtan har aldrig fått någon lösning.

Många år senare återvänder Ebba till ön och den gamla barnkolonin där hennes pappa med hård hand drev en internatskola. Hon och maken Mårten har förlorat sin lille son, och i ett försök att övervinna sorgen och gå vidare har de bestämt sig för att rusta upp huset och öppna ett bed and breakfast.

När Erica Falck får höra om parets planer blir hon både överraskad och nyfiken. Hon har tidigare forskat en del i mysteriet med den försvunna familjen utan att hitta någon förklaring. Nu söker hon upp Ebba för att höra vad hon vet. Dessutom har hon själv en del att berätta om kvinnorna i Ebbas släkt - en historia fylld av tragiska öden och hemligheter.

Ebba och Mårten inleder sitt renoveringsarbete, men knappt har de börjat förrän de blir utsatta för ett mordbrandsförsök. Och då de några dagar senare bryter upp matsalsgolvet finner de intorkat blod under plankorna. Det tycks som om ondskan i det förflutna har hunnit ifatt dem. Under utredningen av branden börjar Patrik Hedström och hans kolleger gräva i det gamla fallet igen. Vad var det egentligen som hände Ebbas familj?"


Så var det dags för en ny bok av Camilla Läckberg. Jag vet att det råder delade meningar om hennes författarskap, men jag gillar hennes böcker. De är spännande, lätta att komma in i handlingen och jag tycker om hennes huvudpersoner. Den här boken gjorde mig absolut inte besviken, tvärsom. De parallella handlingarna och växlingarna i tidsepoker bygger upp en härlig spänning. Det är mycket sorg och frustration i den här boken. Både Ebba och Mårten och även Ericas syster Anna har ju förlorat ett barn. En sorg som nog måste vara bland det värsta som kan hända.
Mysteriet med den försvunna familjen på Valö sätter bra fart tankarna. Jag hann med att "lista ut" flera olika lösningar under tiden jag läste boken. Helt hållet rätt fick jag aldrig. Det blev en upplösning med en viss överraskning vilket jag ser som ett plus till författaren :-)

Läs vad andra tycker om:
, , , ,

5 kommentarer:

 1. Men visst är det skönt med lättlästa böcker som fångar en och låter en bara följa med in i en annan värld ett tag ;-) en sådan bok hade jag behövt nu...

  SvaraRadera
 2. Jag tycker det är jätteskönt att luta sig tillbaka i soffan med en sådan här bok och bara bli underhållen. Inte heller jag fick helt rätt i mina gissningar, men nästan :)

  SvaraRadera
 3. Marlene: Du får ta och leta upp den här som ljudbok :-) Vem brukar läsa hennes böcker?

  SvaraRadera
 4. Monika: Vi ska väl inte avslöja upplösningen här för de som inte har läst den. Men det låter som du var inne på min upplösning ;-)

  SvaraRadera
 5. Ja, men detta blir en bok att ta tag i.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...