Rymd utan stjärnor av Jonas Moström
"När överläkare Pia Fjällstedt försvinner under mystiska omständigheter, blir det inte ett fall vilket som helst för Sundsvallspolisen. Åminstone inte för kriminalinspektör Sofia Waltin, eftersom Pia Fjällstedt är hennes faster. Dessutom har Sofias pappa länge haft en konflikt med sin syster och hamnar högt upp på listan över dem som kan tänkas ha med försvinnandet att göra.

Också Sofias kollega Johan Axberg får problem att skilja yrkesroll från privata bekymmer när hans nya flickvän blir misshandlad av sin exman. Dessutom verkar Johans bäste vän, läkaren Erik Jensen, vara mer inblandad i de alltmer dramatiska händelserna på stadens sjukhus än han vill erkänna. Frågan om liv och död ställs på sin yttersta spets."
Nu har jag läst de fem första av Jonas Moströms böcker om Johan Axberg och hans kollegor. Det här är den fjärde i serien och den helt klart bästa i mitt tycke. Det är mycket spänning på alla håll och kanter i den här delen. Det är många förhållanden som sätts på prov i den här boken, både privat och i fallet. Vänner och familjer dras in på ett eller annat sätt.Frågan om aktiv dödshjälp tas upp i boken och ger läsaren en hel del att tänka på oavsett vad man tycker i frågan. Slutet blir inte alls vad jag trodde från början. Det är en intressant knorr Jonas Moström får till när det gäller avslöjandet om mördaren/mördarna...

Läs vad andra tycker om:
, , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...