Förkunnaren av Unni Drugge
"En folkkär artist som predikar om kärlek och förståelse men bränner Koranen. En högt uppsatt socialdemokratisk politiker som jagar väljare men inte kan hålla fingrarna i styr. En självhjälpsbransch som hyllar lyckan men där allt bara handlar om pengar.

Den här gången har Berit Hård, dekadent och överviktig skandaljournalist, hamnat i en riktig soppa. Efter att ha hoppat av arbetsförmedlingscoachens kramkurs får hon i uppdrag av konsultbyrån Lyckan att skriva ett stort personporträtt på artisten Lotuz af Love. Byrån Lyckan ägs av Stina, före detta tjackhora som efter succén med sin självbiografi är en populär lyckoguru. Plötsligt befinner sig Berit mitt i chakraträsket på ett ashram i Indien tillsammans med Lotuz och hans mystiska fästmö, och snart har hon dragits in i en rafflande historia som trots allt prat om kärlek och respekt handlar om det gamla vanliga: sex, pengar, makt och våld."Förkunnaren är nog inte en bok jag hade valt att köpa. Jag får erkänna att det beror på förutfattade meningar. Men jag tyckte bra om den. Med risk för att verka pryd skulle jag dock gärna skurit ner på allt sex som beskrivs i boken. Om det är för mycket eller sättet det beskrivs på ska jag låta vara osagt. Men jag gillar farten i handlingen och den var mycket lätt att fastna i och sen ville jag bara fortsätta läsa för att få se hur Unni Drougge skulle få till upplösningen på det hela.


Nu har jag inte läst del ett i serien om Berit Hård. Men jag kände inte att det var något minus. Det var inga som helst problem att läsa den här boken som en fristående bok.
Läs vad andra tycker om: , , , ,

3 kommentarer:

 1. var tvungen att titta in här för att se vad du skrev om Unni och Berit eftersom jag nu sitter med 3:e boken. Har precis börjat men är redan redo att hålla med dig, fast liiiite kul är hon med sitt rättframa språk ;) men som sagt... ingen bok jag själv skulle valt. Fick liksom du (tror jag) ett recensionsexemplar av masolitförlaget.

  SvaraRadera
 2. Jag väntar den vilken dag som helst. Trots att förra var bra hade jag nog inte köpt den här men ska bli kul att läsa ändå.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Just nu har jag kommit fram till att Unni iaf i denna senaste "Fällan" är väldans rolig... så jag kanske tar tillbaka min förra kommentar ;)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...