Mörk jord av Belinda Bauer


"Tolvårige Steven försöker hela sin trasiga familj genom att till varje pris hitta liket efter sin morbror Billy, som arton år tidigare tros ha fallit offer för pedofilen och barnamördaren Arnold Avery. När Steven bestämmer sig för att ta kontakt med Avery tar en livsfarlig katt-och-råtta-lek sin början."


Mörk jord är Belinda Bauers debut. Men det märks inte någonstans. Det känns som hon aldrig gjort annat än skrivit böcker. Jag sögs in i boken direkt. Både språket och innehållet fick mig att vilja stänga av omvärlden och bara läsa, läsa, läsa... Vilket jag nästan gjorde också för jag ville hela tiden följa utvecklingen i Stevens efterforskningar efter sin döde morbror Billy. Allt från hans slit med att gräva efter liket runt de områden där pedofilen Arnold Averys andra offer hittats.

När Steven sen tar steget att kontakta Avery i fängelset byggs spänningen alltmer, både hos de båda "brevvännerna" och läsaren. Nu är frågan om den kontakten kommer leda till något resultat för någon av dem. Steven hoppas ju på en upplösning på fallet och Arnold får en ny livsgnista genom de brev som S L sänder honom...Läs vad andra tycker om: , , , ,

2 kommentarer:

  1. åh... en bok för mej, fast jag kommer nog bli ganska upprörd... men en bok som berör på ett eller annat sätt är väl alltid rätt ;)

    SvaraRadera
  2. Marlene: Ja jag kan varmt rekommendera den trots det grymma ämnet...

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...