En sannolik historia av Karin Alvtegen

"Helena uppfyller en gammal dröm när hon och hennes man köper en liten gård i Norrland för att driva hotell. Men äktenskapet knakar i fogarna och snart är skilsmässan ett faktum. Kvar står Helena med hotellet, en förlorad tillvaro och en olycklig tonårsdotter.

Finansmannen Anders karriär har varit framgångsrik. Men i takt med att pengarna strömmat in har tillvaron känts alltmer meningslös. På en raksträcka i Norrland utmanar han ödet och gasar och tänker att nu får det gå som det vill. Han vaknar upp på ett sjukhus. Efter sjukhusvistelsen tar han in på ett litet hotell i en norrländsk by. Där möter han Helena.

I byn bor också den gamle Verner. Han lever utanför gemenskapen och uppfattas som en kuf. Ändå blir det han som får Helena och Anders att inse att det som de försöker förtränga i sina liv istället kan ge dem kraft att bryta gamla tankemönster och gå vidare."

Den här boken av Karin Alvtegen känns annorlunda mot andra jag läst av henne. Men annorlunda behöver inte betyda sämre och det gör det verkligen inte. Jag tycker mycket om Alvtegens språk och allt hon får in mellan raderna som gör berättelsen så målande. Det blir som en film med massor av intryck.
Boken har många stråk av sorg och vemod i sig på olika sätt hos olika personer. När jag väl börjat läsa den ville jag inte lägga ifrån mig boken för jag ville veta hur det skulle gå för Helena och hennes dotter, Anders, Verner och den bittra grannen Anna-Karin som mår bäst när hon får göra livet surt för andra...
Läs vad andra tycker om:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...