Dödens pendel av Jonas Moström


"När Gerd Ekstedt avlider i sömnen av hjärtstillestånd är hennes son den ende som anar oråd. En försvunnen klocka gör honom övertygad om attnågon varit inne i hennes sovrum på natten. Kommissarie Johan Axberg, som har fullt upp med semesterplaneringen och en narkotikahärva, avvisar dock misstankarna som ett förvirrat uttryck för sorg.

Samtidigt får Erik Jensen, läkare på Sundsvalls sjukhus, in en ung kvinna med hjärtstillestånd på akutmottagningen. Att en ung frisk människa plötsligt drabbas av hjärtstilleståndverkar märkligt och han får inte händelsen ur tankarna.

När sedan en nittonårig flicka hittas död i sin säng kort därefter, inser även Johan Axberg att något är allvarligt fel.En märklig detalj fångar hans uppmärksamhet: flickans klocka är försvunnen. Går en seriemördare lös i staden?"

Jonas Moström är en författare som jag har fastnat för. Jag är bara lite besviken på mig själv att jag inte har läst hans böcker i ordning. Att börja med andra delen och sen femte gör att vissa delar i den här boken, som är den första, går att förstå hur det ska sluta. Visserligen bara till en liten del när det gäller fallet. Däremot desto mer när det gäller både Johan Axbergs och Erik Jensens privatliv, vilket är nog så viktigt i handlingen för mig. Men jag har ju mig själv att skylla.
Detta till trots så tycker jag att boken är mycket bra. Jag är glad att jag har införskaffat övriga delar i serien så jag kan fortsätta med dem.

Läs vad andra tycker om:

1 kommentar:

  1. Jag har haft turen att ha läst de tre första delarna av Moström i ordning och jag tror att det är en fördel i serier där karaktärerna utvecklas och deras relationer förändras. Det blir så förvirrande när man läser i fel ordning, själv har jag svårt att hålla reda på vad som hönt före och efter det jag läser.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...