Den felande länken av Stefan Tegenfalk


"Kriminalkommissarie Walter Gröhn har inte varit sig lik sedan han blev fråntagen utredningen av de brutala morden på några av rättsväsendets viktigaste företrädare. Han beslutar sig för att ta semester och resa till Frankrike för att söka efter svar med hjälp av sina kontakter inom Europol. Även kriminalassistent Jonna de Brugge har blivit bortkopplad från fallet. Hon har dessutom en internutredning hängande över sig, förorsakad av att hon förhastat stormade en husvagn i jakten på den efterlyste Tor Hedman.

I väntan på att internutredningen ska bli klar, fattar Jonna ett ödesdigert beslut. Ett beslut som inte bara kommer att påverka hennes framtid inom polisen, utan också leda henne in på en mörk väg kantad av databrott, olagliga undersökningar och en mardrömsliknande jakt där hon tvingas kämpa för sin egen överlevnad."Så kom då den efterlängtade avslutande delen i Stefan Tegenfalks trilogi om Walter Gröhn och Jonna Brugge. Jag har längtat sen jag läste ut del två. Risken med att gå så länge och vänta är ju att man bygger upp förväntningar som författaren och boken inte kan leva upp till. Icke sa Nicke!!! Den felande länken är fylld med spänning och har allt det jag hade hoppats och mer därtill. Var författaren har fått uppslaget till den här trilogin vill jag inte spekulera i. Kloning av människans medvetande väljer jag att se som rena fantasier. Det känns alldeles för avancerat och otäckt att tänka sig att det skulle kunna bli en realitet.


Det finns ett stort fel med den här boken och det är att det är den tredje i en trilogi. Men om Tegenfalk kan låta klona människors medvetande i sina böcker, kanske han kan låta en trilogi bestå av fyra böcker. Det är ju lättare att tänka sig tycker jag. Nej, skämt åsido så får jag inse att det är slut här efter en gastkramande upplösning framförallt för Jonna. Men jag hoppas att det är långt ifrån den sista boken från denna författare.Läs vad andra tycker om: , , , ,

2 kommentarer:

  1. Tråkigt att två så bra böcker får en så dålig avslutande uppföljare...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag håller med. Trean var förvånansvärt blek.

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...