Charles Grandpiers äventyr av Henry Bronett


"Charles Grandpier som bor med sin farfar Jean-Luc, har återkommande drömmar om en magisk låda, en knussloromator. Men är det bara en dröm? För att ta reda på detta krävs mod och styrka, men endast lådans rätta ägare kan fullfölja uppdraget…"


Jag har just kommit hem från ett äventyr. När jag öppnade Charles Grandpiers äventyr föll jag genast in i handlingen och kom inte hem förrän boken var slut. Även om det var mycket fina bilder av Andrea Femerstrand här och där i boken så var det mycket lätt att bilda sig egna bilder eller snarare var det en film som visade sig när jag läste. Henry Bronett har än en gång visat vilken ordkonstnär han är. Både med "riktiga" och egna ord som t ex "knussloromator". Eftersom jag själv tycker om att hitta på ord så kittlar boken den nerven också.

Efter att ha läst boken själv ska jag nu med varm hand lämna den vidare till min son. Han får avgöra om han vill läsa den själv eller om vi ska ha lite högläsningsstunder. Det här är en bok som är perfekt för högläsning. Det ultimata vore en ljudbok där Henry Bronett själv läser den. Den skulle jag köpa direkt även fast jag redan har boken :-)Läs vad andra tycker om: , , , ,  

2 kommentarer:

  1. Känns som det är dags för mig att ta tag i någon av Bronetts böcker ;)

    SvaraRadera
  2. Marlene: Ja det tycker jag verkligen. Han är bra oavsett om det gäller kokbok, dikter eller barnböcker :-)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...