"Änglarna i mitt hår" av Lorna Byrne"Änglarna i mitt hår" av Lorna Byrne är hennes självbiografiska berättelse om sitt liv med änglarna som följeslagare. Som liten trodde Lornas familj att hon var efterbliven och behandlades därefter. Ofta befann hon sig stå utanför gemenskapen i familjen, men hon hade änglarna som ingen annan såg. Lorna vågade inte berätta för någon att hon levde ett liv med änglarna, att de lekte tillsammans ochbeskyddade henne. De berättade också för henne om saker som skulle komma att hända. En dag låter hennes änglar henne se en sida av sin far som hon aldrig sett tidigare. En beröring som plötsligt bli ljus för att en kort stund senare falla tillbaka till det gamla. Lornas mor är inte snäll mot henne. Småsyskonen betyder mer och är duktigare. Den "efterblivna" Lorna är inte mycket värd. Vad har egentligen Lorna gjort för fel? Varför förpassar hennes mor henne till att bli den efterblivna? Trots allt det hårda lever Lorna i ljuset tack vare änglarna.Än idag lever Lorna Byrne med änglarna, övertygad om att dessa finns och beskyddar henne. Här vill jag sätta ett stort Men. Om man får veta att något hemskt ska hända med en vän, att denna person kommer att brutalt missta sitt liv varför gör man inget för att förhindra det? Vad är meningen med skyddsänglar om de inte är till för att förhindra olyckor? Och varför har denne mans ängel i uppdrag att föra honom upp till Gud och himlen? Är det för att han inte tror och inte ser änglarna? Blir du bara beskyddad om din förmåga är att kunna tro? Trots det engagerar boken mig i sin tröghet, jag läser, förundras och blir smått skräckslagen över den blinda tron på änglar.


Här skulle Lorna Byrne kunnat göra en fantastisk berättelse om sitt liv med änglarna, om hon bara hade haft förmågan att skriva det i en mer följsam ton. Om hon kunde ha övertygat mig att det var sanningen hon berättade och inte efterkonstruktioner.


Jag blir bara mer och mer skrämd. Jag tror att det finns skyddsänglar. Allt som sker kan inte ske av en slump. Jag tror de förhindrar oss alla att begå fatala misstag eller hamna på fel ställe så att olyckor förhindras. Jag tror det, men att änglarna är varelser du kan få att träda fram i mänsklig gestalt, att de följer dig, låter dig veta vad som ska ske i framtiden. Det blir till och med för mycket för mig som annars är öppen för den andliga världen. Det som skrämmer är hennes blinda tro, att hon ser dem. Att hon har förmågan att se andras änglar, att hon kan puffa på dem för att få dem att utföra saker så att hennes egna önskningar blir sanna. Änglarna kunde lika gärna ha varit en Gud som hon trodde blint på. Jag vet inte vilket som är att föredra.


Lorna Byrnes avsikt med sin berättelse är att föra ut budskapet att vi alla kan leva med änglarna som finns runt omkring oss, för att få ett bättre liv? Ja visst, tanken är så fin och jag unnar gärna Lorna ett liv med sina änglar. Änglar är vackra i lagom dos, åtminstone förmig.


Läs vad andra tycker om:

1 kommentar:

  1. Hej tack för recensionen. Änglar finns faktiskt .. fast inte riktigt som vi tror.

    Här berättas sanningen om hur det ligger till med våra tankar om vissa saker. 100% sanning.

    http://vimeo.com/50128833

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...