Tusenskönor av Kristina Ohlsson


"Alla söker nyckeln till frihet. Men till vilket pris?

Ett äldre prästpar hittas skjutna i sin lägenhet vid Odenplan. Mannen verkar ha tagit livet av sin hustru och därefter sig själv. Ett avskedsbrev förklarar att han inte kunde fortsätta leva efter att hans dotter begått självmord.

Inlåst i en lägenhet väntar Ali på besked. Han har flytt från ett brinnande Irak och hoppas på en ny framtid i Sverige. Det enda hans välgörare kräver är en enkel byteshandel. Och att han tiger om deras uppgörelse.

I Bangkok håller en ung svensk kvinna på att bli avskuren från omvärlden. Någon monterar ner hennes liv, bit för bit. Efterlyst av thailändsk polis tar hon upp jakten på den som försöker ödelägga hennes tillvaro.

Fredrika Bergman och hennes kollegor i Alex Rechts utredningsgrupp tar sig an dubbelmordet vid Odenplan. De får snart klart för sig att de står inför någonting långt mer komplicerat än ett självmord som urartat. Vitt skilda händelser som även utspelar sig utanför Sveriges gränser tycks hänga samman utan att de förstår hur. Klockan går och de som vet tiger."


Det här är del två i Kristina Ohlssons deckarserie om Fredrika Bergman och hennes kollegor. En till, Änglavakter, finns i handeln och den bara måste jag ha tag på. Dessutom har författaren planer på at komma ut med fler vilket är glädjande tycker jag.

Precis som Askungar , del ett, är den här väldigt välskriven och fick mig att längta tillbaka till boken så fort jag lagt den ifrån mig. Det tog inte lång tid att läsa ut den. Jag var fast efter ett par sidor och sen höll spänningen i sig genom hela boken. Det var både de olika fallen och Fredrikas och hennes kollegors privatliv som gjorde att jag bara ville läsa vidare och få klarhet i vad som hänt och skulle hända...
Läs vad andra tycker om: , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...