Sommarhuset av Anna Fredriksson

En titel som inte kunde passa bättre inför semestern. Faktum att även innehållet passade mig då man kommit upp i den åldern där man inser att en dag ska vi syskon dela på det mesta som varit gemensamt. Då gäller det att ha is i magen.... 
Det kanske inte huvudrollen Eva direkt har, snarare tvärtom men på något sätt ska hon klara av att möta sina syskon som hon inte haft kontakt med på flera år. Nu har deras mamma avlidit, Eva är den som tagit hand om henne och sommarhuset medans de andra hållt sig undan och nu plötsligt håller hon på att förlora allt. Hon flyr till sommarhuset men efter bara några dagar brakar syskonen in  med familj och vänner, här ska säljas och tjänas pengar. 
Prästens vackra ord "Syskon är som vänner du aldrig kan bli av med", säger prästen. "Det är så fint. Vad du än gör finns dom kvar." är något som Eva absolut inte håller med om och kan därför inte ens få något stöd därifrån. Men "skenet bedrar" är en klycha som passar så bra in här... för allt är långt ifrån som det ter sig och så småningom börjar alla visa sitt rätta jag, frågan är bara om det hjälper.

En välskriven bok, lättläst med en touch av humor och jag citerar Magnus Utvik, Gomorron Sverige "En underbar sommarhistoria som rymmer både smärta, svek och bitterhet men också en vilja att gå vidare. En varm och känslomässigt väldigt stark bok." Jag blev berörd och många funderingar for i min skalle under läsandets gång. 

Gisan har också tyckt till om boken, vill du veta vad så klicka här


3 kommentarer:

  1. Det här låter som en bok jag skulle gilla. Bokhögen är alltför stor så jag får anteckna och komma ihåg den dag den där högen minskar.

    SvaraRadera
  2. haha.. Charlotte, jag roade mig med att titta tillbaka på alla böcker jag recencerat och blir ju nästan snurrig i huvudet. Och Gisan som ligger så i täten, hur bär hon sig åt.... så mycket intresant att läsa och nu har jag fått uppslag på två för mig nya författare och 3 som ligger och väntar.... vojne vojne ;)

    SvaraRadera
  3. Jag har läst om den här boken förut och nu efter din fina recension blir jag ännu mer sugen. Kramar...

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...