Panik av Jeff Abbott


En kattochråtta lek utan dess like...från början till slut. Vem är skurk, vem talar sanning, vem kan man lita på.... Ja det ändras hela boken igenom, inte bara för läsaren utan framförallt för tjugofyraårige Evan Casher som äntligen funnit kärleken och karriären står på topp. Men allt ändras i samma stund som hans mor envist ber honom komma till henne snarast utan att vilja förklara. Väl i förädrahemmet hittar han sin mor död och hans far är försvunnen. Han själv undkommer med nödochnäppe att själv bli hängd, genom en okänd räddare. Så småningom inser Evan att hela hans liv är byggt på en lögn. Panikslagen börjar han söka efter sanningen om sin familj och finner en historia han aldrig i sin vildaste fantasi kunnat tro sina föräldrar om. Han inser också att han inte kan lita på någon, varken sin nya flickvän, sin pappa, polisen, FBI eller CIA som alla är honom på spåren. Och klappjakten är i full gång...

En totalt oförutsägbar spionhistoria intill de sista raderna dock ganska osannolik. Kanske lite för mycket våld, mord och råhet för min smak men med spänningen på topp var jag ändå ganska nöjd då jag lyssnat färdigt. Författaren har verkligen lyckats hålla katt- och råttaleken igång och inget, inget är vad man tror. Fast jag har för mig att jag först inte ville läsa färdigt den så jag gissar att den inte är något jag rekommenderar... Den gav mig liksom inget extra ;)

Det roliga med att lyssna på en bok är ibland att inte ha en aning om hur många sidor eller kapitel det är kvar (om man inte tjuvkikar). Flera gånger trodde jag upplösningen var nära men misstog mig rejält.


4 kommentarer:

 1. Vem var uppläsaren är jag alltid nyfiken på när det gäller ljudböcker =)

  SvaraRadera
 2. Jag upptäckte Jeff Abbott mer eller mindre av en slump och Blackout var en bok som jag verkligen slukade och älskade. Därefter tycker jag att han har tappat lite i trovärdighet allt eftersom hans böcker har kommit ut.

  SvaraRadera
 3. Till Gisan: F´låt ... klart jag borde talat om. Jonas Karlsson heter han och enligt mitt tycke absolut inte en av de bättre... ibland vet jag inte om det är uppläsaren som kanske gör en bok mer eller mindre bra, jag tror faktiskt att det kan vara så... här är iaf en länk http://sv.wikipedia.org/wiki/Jonas_Karlsson_(sk%C3%A5despelare_och_f%C3%B6rfattare)

  SvaraRadera
 4. till Annika: samma här vad gäller slumpn, kanske borde jag ge homom en chans till... med Blackout iaf. Tack för kommentaren :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...