Sticka småvarmt Av Johanna WallinFör ovanlighetens skull kommer här ett tips och recension av något som en stickbok, istället för alla romaner jag vanligtvis läser. Jag hittade denna på bibblan och blev nyfiken. Småvarmt lät bra och kan passa den som liksom jag inte har tålamod till större projekt. Boken innehåller beskrivningar till vantar, mössor, handledsvärmare, sockor, halsdukar, kragar, broscher och något så orginellt som medaljer! Roliga variationer och massor av grundmönster. Varför inte sticka sockor med fransar? Själv blev jag sugen på det otal varianter av handledsvärmare och mössor som finns. En krage som värmer i vintern skulle inte heller sitta helt fel.

Jag gillar den här lilla boken, lagom att ta med sig och små projekt som går relativt fort att sticka. Mycket är i ull av olika slag men den som är allergisk kan säkert hitta alternativa garn. En liten stickskola finns också för den som vill friska upp minnet eller ska lära sig för första gången. Det enda som jag kan sakna i alla stick/virkböcker som finns är en stick/virkskola för oss som är vänsterhänta. Att vända allt i huvudet är ibland väldigt komplicerat även om det går. Kanske dags att skriva den första boken för vänsterhänta?

Jag kommer att ge mig på ett eller annat projekt från denna bok, det är i alla fall säkert.
Läs vad andra tycker om: , , , ,3 kommentarer:

  1. Åh nej ännu en "måste ha"-bok! ;-)

    SvaraRadera
  2. "småskrattar" åt Gisans kommentar... jättekul med en helt annan genre av boktips, tack Charlotte <3

    SvaraRadera
  3. Marlene: Ja skratta du. Men du ska veta att det inte är lätt att vara både bok- och stickoholic och läsa den här recensionen ;-)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...