Du hasar av trygghet av Elin GrelssonEn feministisk samtidsroman! En roman jag aldrig trodde jag skulle läsa med behållning, en roman som upprör mig i allt det bokens huvudperson Sara tar sigför. Hennes uppväxt, hennes förhållande till livet och män. Ett tråkigt vikariat som pendlar mellan datorn och kaffeautomaten, en resa för att orka med, att få allt att stämma igen till slutet. Det som var väntat från allra första sidan. Otäcka barndomsbilder, korta ögonblick av en trasig mor, elaka kompisar och allt ska vara en samtidsroman. En samtidsroman? Varför känner jag då igen hennes barndom den frånvarande och den närvarande Sara. Ilska över de vuxna, ilska över kompisar som förstör och bara vill vara med för ett stort rosa dockskåp. Samtiden kom kanske ikapp? Samtiden är kanske samma tid för alla barn, för alla vuxna oavsett vilken generation vi tillhör. Ibland får jag lust att ta tag i Sara, skaka om henne och tala om för henne att det finns ett bättre liv bara hon själv vill se det.


Sara sprider ilska omkring sig. Till och med apotekspersonalen drabbas. En dag står hon därmed sin väska och vänder om till något annat. Jag hoppas Sara hittar hem till slut. Slutar att förstöra för sig själv och väljer att leva. Destruktiva Sara, tysta Sara och kaffeautomaten, sovrummet med sambon, fel män och fel fester. Jag läste med behållning men nog kunde den vara lite mindre destruktiv.Vem är du bakom orden? Är livet verkligen så här? Jag vill inte tro det.


Boken var lättläst med korta kapitel.


Boken är utgiven på Modernista bokförlag. Tack för att jag fick chansen att läsa något jag kanske aldrig annars hade valt.

Läs vad andra tycker om: , , , ,

2 kommentarer:

  1. Sitter och läser dina ord om boken Charlotte, märkligt är det för sammtidigt som jag absolut INTE vill läsa denna bok blir jag nyfiken... lika nyfiken som du... vem är hon, är livet så där? Men bestämmer mig för att låta bli då denna bok antagligen är värre än vad jag tyckte om "en spricka i kristallen" Men ge dej en eloge Charlotte vill jag då du med dina ord kan väcka en sån nyfikenhet hos mej :)

    SvaraRadera
  2. Marlene glad jag kan väcka din nyfikenhet. Jag tycker personligen att "En spricka i kristallen" är värre - i den såg jag mig själv. Den här var bra på ett helt annat sätt, inte otäck så det gick in i själen men den berörde mig en hel del.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...