Den magiska kepsen av Petter Lidbeck
"Elvaårige Mostafa bor med sin pappa sedan mamman blev kär i den pizzabakande grannen. Mostafa är sådär bra i skolan, men hans pappa tror att han är "klassens ljusstake".
En dag får Mostafa en keps och plötsligt vänds hela hans liv upp och ner! I ett frågeprogam på tv, där Mostafas klass är publik, visar det sig att han kan alla frågor, till och med de svåraste! Han får genast vara med i programmet och slår alla med häpnad. Själv fattar han ingenting, mer än att det måste vara något mystiskt med den där kepsen. Så fort han har den på sig kan han allt. Mostafa blir känd över en natt och får till och med träffa statsministern!"
För någon vecka sedan var jag på föräldramöte där vi bland annat fick information av barn- och ungdomsbibliotikarien i kommunen. Hon pratade om hur viktigt det är för barn/ungdomar att läsa och hur viktigt det är för oss vuxna att hjälpa till med läsglädjen. Med sig hade hon några böcker som hon tipsade om plus en lista som jag givetvis ville ha med mig hem, läsgalen som jag är. Just den här boken gav hon som exempel som bra högläsningsbok. För trots att hon just den kvällen talade till oss föräldrar med barn i 10- och 11-årsåldern då de flesta läser själva så ville hon påpeka att denna passar utmärkt för högläsning. Några dagar efter var jag på biblioteket i ett annat ärende men passade på att låna den för den fanns inne.


Jag förstår verkligen vad hon menar och blev väldigt förtjust i den här boken. Jag slukade den snabbt och har rekommenderat den för min son. Vi får väl se om jag får läsa den för honom eller om han vill läsa den själv. Jag skulle gärna läsa den högt för honom. Delad glädje är dubbel glädje. Men oavsett hur det blir så har jag fått en god stunds läsning :-)
Läs vad andra tycker om:
, , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...