Svart cirkel av Jonas Moström

"Rick Johnson, en gång världsberömd frontfigur i bandet Rick and the Rockets, påträffas mördad på ett hotellrum mitt i Sundsvall. Kommissarie Johan Axberg, som egentligen har nog med sina egna bekymmer, inleder en utredning som visar att Ricks förflutna rymmer många obehagliga överraskningar. Den glättiga superstjärnan visar sig vara mindre sympatisk i verkliga livet och jakten på mördaren leder till konfrontationer både med rysk maffia och hatfyllda närstående. Och i bakgrunden ligger något ouppklarat i det förflutna, något som kanske till sist har hunnit ifatt Rick. Frågorna är många och ledtrådarna få. Förutom de märkliga fynd man gjort på brottsplatsen har polisen bara en sak att gå på – mördaren blev sedd när han sprang från mordplatsen. Problemet är att den som möjligen kan ha sett mördarens ansikte ligger i koma på Sundsvalls sjukhus."

Jonas Moström var en ny författarbekantskap för mig. En som jag gärna tar fram ur hyllan igen. En bra deckarförfattare även om jag inte kan säga att han har något alldeles utmärkande drag. Hans kriminalkommisarie Johan Axberg har ju givetvis ett krångligt förhållande. Det känns nästan självklart eller så är de singlar.

Men boken är bra. Den har ett driv som gjorde att jag inte ville lägga den ifrån mig. Sakta byggdes det upp aningar om vem mördaren/mördarna var. Då ville jag bara läsa vidare och se om det stämde. Så ville jag läsa hur det skulle gå med Johans förhållande med hans Carolina. Som grädde på moset finns ju också Johans kollega Hamrin som har spelat bort fruns arv på poker och nu dessutom har lånat pengar från "undre världen". Kronofogden kommer snart och knackar på dörren och Hamrin ber Johan om hjälp...


Läs vad andra tycker om:
, , , ,

6 kommentarer:

 1. Har læst alla hans bøcker och tycker de tillhør de bættre bland svenska deckare just nu! Ett extra plus ær att de utspelas i Sundsvall dær jag bor;-)

  SvaraRadera
 2. Lotten: Jag upptäckte att jag hade en till hemma så den har jag gett mig på nu och har väldigt svårt att släppa taget om :-)

  SvaraRadera
 3. Tack för en underbar blogg, du har gett mig många bra boktips som jag har tagit mig tid att läsa nu i sommar :)

  SvaraRadera
 4. KAPTEN: Så kul att du har hittat hit och gillar det du ser här. Vi är fyra tjejer/kvinnor som läser och skriver om det vi läser i den här bloggen :-)

  SvaraRadera
 5. Jätte bra :), vad ni än gör så lägg aldrig ner denna bloggen :)

  SvaraRadera
 6. KAPTEN: Det känns riskfritt som det är nu i a f =) Kul att du känner så. Om du vill "lära känna" oss som skriver här så gå in på länken "Vi på Bokbloggen" i högerspalten. Välkommen åter =)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...