Mirakelmannen av Jonas Moström

"Första dagen på sin påtvingade tjänstledighet blir kriminalkommissarie Johan Axberg kontaktad av en barndomsvän, Mattias Molin, som han inte haft kontakt med sedan han flyttade från den lilla byn Bråsjö i Medelpad vid elva års ålder.
Mattias vädjar till Johan att han ska besöka honom. Han har något viktigt att berätta om olyckan då en annan barndomsvän, den så kallade mirakelmannen Chris Wirén, drunknade under en fisketur.

Wirén var chef för Symfonikliniken ett hälsocenter som ger alternativ vård till obotligt sjuka personer för skyhöga belopp. Wirén skapade sig ett världsrykte när han botade en Hollywoodstjärna från skelettcancer trots att alla läkare sa att det var omöjligt. Nu vallfärdar rika personer från jordens alla hörn till Symfoniklinken för att bli friska från sjukdomar som läkarvetenskapen inte klarar av.Efter viss tvekan beslutar sig Johan Axberg att återvända. När han kommer fram hittar han Mattias brutalt ihjälslagen i köket. Förtvivlad och chockad beslutar han sig för att hitta mördaren och samtidigt ta reda på sanningen bakom mirakelmannens död."Den första boken, Svart cirkel, av Jonas Moström som jag läste var en som såldes med en kvällstidning. Den slank bara med när jag handlade. När jag hade läst färdigt den upptäckte jag att jag hade den här stående i bokhyllan. Tyvärr blir inte serien läst i kronologisk ordning. När det gäller fallen har det inte någon betydelse. Men när det gäller Johan Axbergs privatliv och hans kollegor så spelar det ju större roll. I den här boken får Johan till slut reda på vad som var orsaken till att han som barn helt plötsligt inte var välkommen hemma hos sin morbror och moster...Johan är helt klart inte välkommen tillbaka till sin barndomsby för att hjälpa till med fallet med Mirakelmannens död. Han blir motarbetad från flera håll. Har byns polis rent mjöl i påsen? Själv blir Johan förföljd och får bl a sin bil vandaliserad. Är t o m en av hans kollegor indragen i komplotten? Hur många i byn vet egentligen vad som egentligen har hänt? Misstankarna går runt och morden blir allt fler...

Läs vad andra tycker om: , , , ,

2 kommentarer:

  1. Jag har bara läst de tre första i serien, kronologiskt dock, och jag gillar verkligen Moströms sätt att skriva. Men jag hoppas båda huvudpersonernas familjeproblem tonas ner lite i de senare böckerna.

    SvaraRadera
  2. Monika: Den första jag läste var nummer två i serien och den här är nummer fyra tror jag. Jag tycker nog att privatlivet fick ungefär lika mycket plats men det är ingen nackdel för mig. Där är man ju dock olika...

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...