Här på jorden av Alice Hoffman

"Efter nitton år i Kalifornien kommer March Murray, gift och med en tonårig dotter, på besök till den lilla staden i Massachusetts där hon växte upp. Under alla år har March försökt förtränga minnena från ungdomstiden, men när hon möter Hollis pojken som hon älskade så hett, mannen som aldrig har glömt henne bubblar allt upp till ytan. Det förflutna flyter ihop med nuet och deras besinningslösa kärlek får nytt liv.

De händelser och krafter som Marchs och Hollis passion utlöser, berör och påverkar också andra människor i deras närhet. March tvingas ta ställning till frågan om det är möjligt att leva med en kärlek som förtär och bryter ner. De svar hon kommer fram till är både hjärtslitande och förödande i sin grymhet. För i himlen och i våra drömmar är kärleken enkel och underbar. Men helt annorlunda här på jorden."


Alice Hoffman förnekar sig aldrig. Det tog inte mer än en eller ett par sidor innan jag var inne i boken och sen ville jag inte släppa den. Det är en gripande och grym kärlekshistoria som läsaren får följa. Det är många gånger som jag vill ingripa och ruska om March för att hon ska förstå sitt eget bästa och även tänka på sin dotters bästa. Men hennes kärlek till Hollis som hon älskade i sin ungdom blossar upp så hon tappar både vett och sans...


Läs vad andra tycker om:
, , , ,

3 kommentarer:

 1. Den bok vill jag läsa men nu orkar jag nog inte göra min läslista längre ;) då spricker väl bokhyllan och jag blir anfallen av bokstäver bokstavligen talat. Kom just på en sak! Hoppas du inte har hunnit med att skriva till Bonnier... kommer till FB och skriver.
  Kram vännen!!
  Charlotte

  SvaraRadera
 2. Charlotte: Jag skulle välja Alice Hoffman före Läckberg. Inte för att jag tycker att Camilla läckberg är dålig men Hoffman är klart bättre. Kramar...

  SvaraRadera
 3. Ska jag räkna mina olästa böcker och sända dig en lista?? Kram Gisan från Charlotte

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...