Bröderna Benzinis spektakulära cirkus av Sara Gruen

"Ni kommer att få träffa feta damer, arga cirkusdirektörer, elaka
clowner, dvärgar, vackra akrobatikkonstnärer och många fler. Men
framförallt kommer ni att stifta bekantskap med Jacob som mitt under
den amerikanska depression hamnar på en kringresande cirkus. Följ med
på en fängslande historia om kärlek och minnen!"

I den här boken får vi följa Jacob Jankowskis ungdom och ålderdom parallellt. Det är övervägande hans ungdomsår i den kringresande cirkusen med alla dess tragiska öden, kärlekar till människor och djur och äventyr som upptar sidorna. Men jag älskar även de sidor som ägnas åt Jacobs liv på ålderdomshemmet. Det borde jag egentligen inte göra för han trivs inte med det. Hans begränsade rörelseförmåga, personal som inte gör som han säger, medboende som han inte trivs med. Det är tur att han har Rosemary som jobbar där. Hennes glimt i ögat lyser mellan raderna i boken t o m :-)
Jag har aldrig varit intresserad av cirkusar. Inte besökt någon, bara tittat på några på TV som barn. Det som sitter mest i minnet är ju François Bronetts fras "Får jag be om största möjliga tysssssstnad......". Men i den här boken var jag mån om artister, djurhållare, djuren... Ja nästan alla. Det finns ett par "Bad Guys" i boken. Men de kan jag ju inte avslöja för er. Det vore ju inte schysst ;-)

Någonting i avsnitten om Jacobs ålderdom får mig att tänka på 100-åringen som klev ut genom fönstret och försvann

Läs vad andra tycker om: , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...