Blodläge av Johan Theorin

Jerry Mörner är en sliten och gammal man med hemligheter som inte ens hans son vet om. Han söker stöd hos sin son som han haft sporadisk kontakt med under alla år. Per hans son får dåligt samvete och trots att hans förhållande till sin far är komplicerat ställer han upp på bekostnad av annat. Per Mörners dotter är allvarligt sjuk och samvetet gnager när han inte alltid hinner att besöka henne på sjukhuset. Dessutom har han ärvt en liten stuga på norra Öland. Där hoppas han att han ska få vara ifred för både sin far och grannar. Han får trots allt en vän i grannen Gerlof Davidsson, en åldrig skutkapten med förkärlek för att lösa mysterier. En kväll ringer Jerry till sin son, han måste komma så fort han kan. Per åker till småländska skogarna om än i motvilja för att finna att hans far stora villa står i brand. In bland tallarna försvinner en mörk gestalt.

Som vanligt fångar Johan Theorin från första sidan, här vävs sägner, gamla minnen och familjehemligheter samman i en blandning som får en att rysa. Älvorna som sägs uppfylla önskningar om man offrar något till dem ute vid alvaret, en kvinna som överger sig själv och blir fångad i sina önskningar sedan barnsben, en mystisk varelse från en svunnen tid, stenbrott och dagens sorger allt vävs samman. Det värsta med Johan Theorins böcker är att det tar slut! Det är absolut det värsta... jag vill inte att det ska ta slut. Jag vill stanna kvar i sägnerna och allt det andra. Jag vill följa människorna vid stenbrottets kant, de som finns på alvaret allt det rysliga och fina i evighet. Så snälla nån sluta aldrig att skriva är du snäll, Johan Theorin. För vem ska annars få mig att både le och rysa i samma sekund.

Läs gärna Johan Theorins första böcker "Skumtimmen" och "Nattfåk".
rner är en sliten och gammal man med hemligheter som inte ens hans son vet om. Han söker stöd hos sin son som han haft sporadisk kontakt med under alla år. Per hans son får dåligt samvete och trots att hans förhållande till sin far är komplicerat ställer han upp på bekostnad av annat. Per Mörners dotter är allvarligt sjuk och samvetet gnager när han inte alltid hinner att besöka henne på sjukhuset. Dessutom har han ärvt en liten stuga på norra Öland. Där hoppas han att han ska få vara ifred för både sin far och grannar. Han får trots allt en vän i grannen Gerlof Davidsson, en åldrig skutkapten med förkärlek för att lösa mysterier. En kväll ringer Jerry till sin son, han måste komma så fort han kan. Per åker till småländska skogarna om än i motvilja för att finna att hans far stora villa står i brand. In bland tallarna försvinner en mörk gestalt.
vanligt fångar Johan Theorin från första sidan, här vävs sägner, gamla minnen och familjehemligheter samman i en blandning som får en att rysa. Älvorna som sägs uppfylla önskningar om man offrar något till dem ute vid Alvaret, en kvinna som överger sig själv och blir fångad i sina önskningar sedan barnsben, en mystisk varelse från en svunnen tid, stenbrott och dagens sorger allt vävs samman. Det värsta med Johan Theorins böcker är att det tar slut! Det är absolut det värsta... jag vill inte att det ska ta slut. Jag vill stanna kvar i sägnerna och allt det andra. Jag vill följa människorna vid stenbrottets kant, de som finns på alvaret allt det rysliga och fina i evighet. Så snälla nån sluta aldrig att skriva är du snäll, Johan Theorin. För vem ska annars få mig att både le och rysa i samma sekund.
Läs vad andra tycker om: , , , ,

1 kommentar:

  1. Jag bara måste plocka fram min "Nattfåk" som står i hyllan känner jag...

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...