Fallet med de försvunna böckerna av Ian Sansom

Israel Armstrong, bokens huvudperson söker jobb som bibliotekarie i en liten by i norra Irland. Israel Armstrong, en känslig själ, vegetarian och klädd i manchesterkostym ser fram emot att han äntligen ska få jobba med det han är utbildad till och slippa stå i bokhandeln på stormarknaden. När han kommer fram upptäcker han att biblioteket är stängt för gott, hans chef har glömt att tala om att hans jobb är att köra en gammal bokbuss. Israel har två val, endera kan han ta jobbet och köra bokbussen eller återvända till London och sitt alldagliga liv med frånvarande flickvän och lågprisböcker. Israel övertalas att stanna. Det finns bara en hake: bokbussen har inga böcker. Alla böcker har försvunnit, stulits eller rent av gömts. Men av vem? Varför? Plötsligt befinner sig Israel indragen i sökandet av de 1500 böckerna.

En lättläst bok med många skratt. Ett oväntat slut och många personer passerar genom berättelsen. Israel som i sitt tafatta sökande råkar ut för förväxlingar, gör inbrott och krockar med bussen. Ett land han inte förstår sig på, vägar som korsas och ett myller av människor som på sina egna vis försöker få Israel på rätt spår. Vad ska det egentligen bli av Israel?

"Fallet med de försvunna böckerna" är den första i en trilogi om Israel Armstrong, en mycket ofrivillig detektiv. Vad mer kan hända i den by han hamnat? Jag ser fram emot fortsättningen. Boken var bra, men kanske inte en bok som jag med saknad lade ner på bordet när den tog slut. En rolig bok ja visst, lättläst ja visst men den lämnade tyvärr inte många spår i min själ. Trots det tycker jag den var värd att läsa för jag fick mig många skratt. En bok kanske inte alltid behöver stanna inom en för att vara läsvärd och bra! Att glädjas i stunden över något och se fram emot fortsättningen räcker nog bra.

Här kan du läsa vad Gisan skriver om samma bok.

Läs vad andra tycker om:

1 kommentar:

  1. Det känns som vi fick ungefär samma upplevelse av boken. Kanske att min var lite minnesvärd...

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...