Barfota änglar av Linnea Willén

"En sann historia om två svenska tonårstjejers flykt. Om jakten på spänning och ett bättre liv i Asien.


20-åriga Linnea och 18-åriga Emma står inte ut med livet i Sverige så de bestämmer sig för att rymma och hitta en bättre tillvaro någon annanstans. De lämnar en lapp i lägenheten i Tomelilla där det står att de inte vill bli eftersökta. De har hört att värdinnejobb på klubbar i Tokyo är välbetalda och spännande och med sina sista pengar tar de sig hela vägen dit.

Verkligheten blir inte alls som de tänkt sig. Bakom de neonglimrande fasaderna finns en värld av beräknande svek, utnyttjande, sprit och droger. Men Linnea och Emma har varandra, och tillsammans kämpar de för att överleva i den onda spiral som drar dem längre och längre ner i destruktiviteten."


Den här boken hamnade i min brevlåda av en slump. Jag hade glömt säga nej till ett månadspaket i Pocketklubben. Det är en bok som inte borde kunna skrivas p g a att det inte borde ha upplevts av de här tjejerna. Så trasiga själar som ger sig ut på det som de tror sig vara ett äventyr. De ger sig in i en negativ spiral som bara leder nedåt hela tiden.

Linnea delar in bokens avsnitt i tiden för Japan, I Japan och efter Japan. Tyvärr kan jag tycka att det blir lite rörigt emellanåt. Men med tanke på det liv de levde så är det kanske inte så konstigt.

Det som gör mig mest ont är när jag får bekräftat på slutet det jag hela tiden anat. Vad Linnea "grundtrasighet" kommer ifrån...


Läs vad andra tycker om:
, , , ,

5 kommentarer:

 1. ibland är det bra att glömma bort... men oftast inte när det gäller sånt som trasar till ens liv, det behöver istället komma fram och bearbetas, hoppas att Linnea fick gjort det på denna resa som flickorna med all säkerhet aldrig kommer glömma. Låter som en bok jag ska försöka få fatt i jag också :)

  SvaraRadera
 2. Marlene: Det är nog en sån bok som kommer dimpa ner även i din låda. Funderar på om vi ska låta den bli en vandringsbok :-)

  SvaraRadera
 3. Gisan... vilken underbar idé, tack min bokläsarvän :)

  SvaraRadera
 4. Vilken historia, så tänkvärd och så absolut tvunget att berättas. Vilken tur att du glömde avbeställa. Ibland tror jag på ödet, kanske var det tvunget att dessa tjejer var tvugna att uppleva detta för att andra skulle kunna få kunskap genom deras lidande :)

  SvaraRadera
 5. Marlene: Den här kommer förhoppningsvis stoppa en del tjejer från dessa hemska upplevelser. Helst ska ju inte någon behöva gå igenom det. Men så är ju inte livet funtat...

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...