Aldrig mera fri av Sara Blædel

"På en ruffig bakgata på Vesterbro i Köpenhamn hittas en kvinna mördad inne på en gård. Mordplatsen är väldigt blodig, någon har skurit halsen av henne på ett ytterst brutalt vis.

Tillsammans med ett gäng kollegor går Louise Rick igång med att göra efterforskningar när hon blir uppringd av sin journalistväninna Camilla Lind. Djupt skakad berättar Camilla att hennes elvaårige son samma morgon hittat ett övergivet spädbarn i vapenhuset till en liten kyrka. Barnet är en liten dygnsgammal flicka som legat på stengolvet, insvept i sin enda tillhörighet; en mörkblå frottehandduk.
Alla spår av mordet pekar mot Östeuropa och handel med kvinnor. Snart förstår Louise att männen bakom handeln är totalt hänsynslösa, att de föraktar kvinnor och inte har några betänkligheter mot att mörda alla som kommer i deras väg."


Så har jag då än en gång läst en deckare trots att jag gick till biblioteket fast besluten att välja något helt annat. Men den här framsidan drog blicken till sig och jag läste på baksidan och sen gick vi hem tillsammans. Vi tillbringade några intensiva timmar ihop för jag var "familjelös" och kunde i princip sträckläsa den.

Jag har aldrig funderat på att bli varken polis eller journalist och efter den boken kan jag säga att jag blev än mer övertygad. Poliser "snubblar" över, under, in i och ovanpå det mest hemska och otänkbara många gånger. Men det är inte alltid som man , åtminstone jag, tänker på vad en journalist kan råka ut för under jakten på en story. Men det blev jag varse i den här boken...


Läs vad andra tycker om:
, , , ,

5 kommentarer:

 1. svårt det där med deckare... på något sätt är det oftast (men inte alltid) ett säkert kort när man inte vet eller hittar vad man vill läsa. Denna verkar vara ett säkert kort iaf :)

  SvaraRadera
 2. Marlene: Ja den är väl värd att läsa. Hemska men bra som många deckare är...

  SvaraRadera
 3. Gisan... Nu vet jag att Bleadel är ett säkert kort ;) har precis avslutat De bortglömda :)

  SvaraRadera
 4. Marlene: Jag fick De bortglömda i brevlådan i fredags :-)

  SvaraRadera
 5. Trevlig läsning önskar jag dej då... eller det behöver jag ju inte önsak för det vet jag att du får ;)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...