Vansinne av Dean Koontz


Kanske vansinne att välja en bok med denna titel :) men när Billy Wile en bartender hittar en lapp på bilrutan med orden "Om du inte tar den här lappen till polisen och underrättar dem kommer jag att döda en förtjusande, blond lärarinna någonstans i Napa County. Om du tar den här lappen till polisen kommer jag i stället att döda en gammal kvinna som är engagerad i välgö-renhetsarbete. Du har sex timmar på dig att bestämma dig. Valet är ditt." Ja då ville jag veta mer... hur skulle han göra?... och vad skulle hända?

Det kanske bara var ett dumt skämt, men Billy kontaktar ändå sin kompis inom polisen men mer privat. Han får rådet att strunta i det.
Huruvida det är en förtjusande blond lärarinna eller en gammal dam som dör, eller ingendera tänker jag inte berätta... Men det kommer ett nästa meddelande... och nästa deadline.

Den fruktansvärda sanningen blir alltmer påtaglig - en psykopat har tvingat honom att styra över liv och död... och mardrömmen blir bara intensivare och intensivare.

En spännande thriller... bra skrivit, härlig psykologisk handling. Däremot måste jag säga att uppläsaren Eric Ericson förstörde en del av spänningen med sitt sätt att överdriva och försöka gestalta personerna åt mig. Så blev du intresserad av denna bok - läs den istället för att lyssna.

2 kommentarer:

  1. Koontz tillhör min absoluta topp vad gäller författare. Äger alla hans böcker (utom den sista som getts ut precis...). Vansinne har fått en fyra utav mig, på en femgradig skala.
    För egen del har jag väldigt svårt med ljudböcker, har en förmåga att flyga iväg i tankarna när jag skall lyssna på någon annan. En bok = bläddra själv :) Så jag rekommenderar också att LÄSA boken ;-) Ha en skön söndag. Kram Malin

    SvaraRadera
  2. Åh det var länge sen jag höll en av Koontz böcker i min hand... Den här låter mycket spännande. Men absolut inte som ljudbok efter vad det "låter" som ;-)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...