The Secret (Hemligheten) av Rhona Byrne

Att få denna bok i sin hand, se på omslaget och se något som ser ut som taget ur en reklambroschyr för det gudomliga är en lustig känsla. Jag hade hört så mycket om denna bok, tänkte låna den men som vanligt är alltid populära böcker alltid ute på språng. Nu hade jag förmånen att få låna den av en vän, vilken tur jag hade. Vilken kategori ska jag placera den i? Framgångsteologi eller konsten att vända negativt till positivt genom att förändra dina tankar. Jag kan köpa detta med att förändra tankesättet men jag är inte helt övertygad om att det går att få det man vill ha eller få den framgång man vill bara genom tankekraft. Naturligtvis förstår jag att poängen är att tro på sina tankar och genomföra dem. Själva genomförandet måste vara det som är det svåraste i detta.
Att idén i viss mån bygger på Bibeln är inte förvånande. När människan inte törs, kan eller vill tro på att Gud är lösningen så hittar den nya vägar att gå. I grund och botten känns det som Universum i denna bok är Gud i omskrift. Om jag nu låter mina önskningar motas av Universum så undrar jag VEM är det? Vem är Universum som ska ta emot mina önskningar och i viss mån funderingar över livet? Är det inte samma som Gud. Eller jag ska inte fundera över det utan låta mina önskningar sväva ut i Universum så kommer det att ske. Ske din vilja så ock på jorden såsom i Himlen? Är inte tankegången redan sagd? För tvåtusen år sedan.
Trots min tvivel och min förmåga att alltid analysera allt kan jag inte annat säga än att orden i boken fick mig att se glädje och sväva lite högre än vad jag brukar i vanliga fall. Det är något med boken, med orden, men upplägget, med tankegången, med det grafiska som får mig på fall. Jag kan tro på detta även om det kanske strider mot min egen grundtro. Ja, det finns en stor poäng i att förändra sina tankegångar och se livet som en enda lång positiv raksträcka. Det tilltalar mig. Ja, jag tycker om boken och ser fram emot att läsa del två. Kan andra lyckas ta detta till sig så kan även jag göra det och förstå att det går att förändras med hjälp av lite nya sätt att se livet på.

Läs begrunda och skriv mer än gärna en kommentar här vad du tyckte. Tror du att detta fungerar eller är det bara humbug från början till slut?


Läs vad andra tycker om:
, , , ,

3 kommentarer:

  1. Nu måste jag ju bara ta tag i den här boken. Har haft den ett bra tag i hyllan utan att komma mig för att läsa den...

    SvaraRadera
  2. En bok som även jag vill läsa... och tror att vi skulle se väldigt annorlunda på det du och jag A-C. Men humbug tror jag absolut inte det är då jag nog har liknande tankar som författaren :) Återkommer när jag läst den. Tack för ditt underbara personliga sätt att recensera.

    SvaraRadera
  3. Marlene, jag tror inte det är humbug. Det borde fungera tycker jag, även om jag har ett annat namn på mitt Universum...boken var tilltalande.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...