Kvinnorna på stranden av Tove Alsterdal


"I gryningen vaknar Terese från Järfälla på en strand i södra Spanien. Hon vinglar ner till havet och kliver på liket av en afrikansk man.
I skydd av natten smyger en kvinna i land i hamnen intill. Hon har smugglats över havet och räddats ur vågorna. Hennes namn är Mary, men inte länge till.
I New York försöker Ally få tag i sin man som är en känd frilansjournalist. Han har åkt till Paris för att skriva om människohandel och slaveri. Ally trotsar sin cellskräck och tar ett plan över Atlanten för att söka reda på honom. Det blir en resa in i det mörkaste av Europa och djupt in i hennes eget förflutna.

Kvinnorna på stranden är en svart thriller om tre kvinnor, tre liv som förändras brutalt. Tre vägar kommer att korsas vägar som leder dit inga lagar når, där ondskan styr bakom vackra fasader och människor kan köpas och säljas, byta skepnad eller dö."


Den här boken är en annorlunda spänningsroman med en "twist" som ger mig som läsare en riktig tankeställare. Det är mest Allys letande vi får följa i den här boken. Hon har ett mod som jag inte skulle ha i hennes läge. Kanske är det för att hon är en romanfigur, men hon känns så äkta. Hela storyn känns så äkta. Världen är inte en vacker plats att leva på. Inte ens de vackra semesterplatser man åker till för att njuta på är vackra platser.


För mig är Tove Alsterdal en ny författare. Jag blev tipsad om den här boken. Men jag ska absolut kolla upp om hon har skrivit fler böcker. Det var inte bara innehållet i boken jag föll för utan även språket...Läs vad andra tycker om: , , , ,

6 kommentarer:

 1. Låter som en bok jag skulle gilla. Får skriva upp den.

  SvaraRadera
 2. Charlotte: Å listan blir längre och längre och längre :-)

  SvaraRadera
 3. utan tvekan... listan blir lång, undrar om semestern räcker till ,)

  SvaraRadera
 4. Den var mycket bra, håller nu på med uppföljaren, I tystnaden begravd. Ännu bättre tycker jag!!

  SvaraRadera
 5. Helen: Den måste jag få tag på :-)

  SvaraRadera
 6. Känns som jag missst nåt, tack för att du du kommenterade Helene, på så sätt hittar man tillbaka i bokhyllan :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...