Den långa sömnen av Siv Widerberg
"Vad är det med honom?
Linn kan inte låta bli att undra varför Ramijr, den nya pojken i klassen, ofta blir så arg. Kamraterna tycker att han är jobbig, men Linn blir lite förälskad.
Så småningom får hon veta att Ramijr har upplevt fruktansvärda saker i sitt hemland men ändå kanske ska tvingas att resa tillbaka dit.
En dag hittar hon honom när han har tagit tabletter ur flera medicinburkar.
Hur hon än skakar honom vaknar han inte, utan faller till golvet. Skrikande rusar hon ut och ber en granne ringa ambulansen ..."Kärlek och pubertet är inte lätt. När kulturkrock i mycket stora mått dessutom finns med i bilden blir väldigt mycket svårare. Linn vill så gärna förstå vad Rimijr kommer ifrån både geografiskt och känslomässigt. Men hon är inte riktigt beredd på det hon får veta. Ramijr vill inte att någon ska veta något om hans bakgrund av rädsla för att bli skickad tillbaka till det land han flytt ifrån. Det är ett mycket tungt men ack så angeläget ämne som läsaren får ta del av här. Dock känner jag inte att jag tar till mig det till fullo. Det känns lite som att det skummas mest på ytan. Men som sagt det är ett mycket svårt ämne också...
Läs vad andra tycker om:
, , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...