Himlen börjar här av Jandy Nelson


"Lennie är sjutton år och lever ett tryggt liv i skuggan av sin utåtriktade syster Bailey, en tillvaro hon trivs med. Men en dag händer det ofattbara - Bailey faller ihop i en hjärtattack och dör.

Sorgen och saknaden är oändlig, och Lennie drar sig undan alla i sin närhet. Samtidigt drabbas hon för första gången av kärleken, och passionen - svindlande och förbjudna känslor som får Lennies värld att explodera."

Det var omslaget till den här boken, som många böcker, som fångade min uppmärksamhet. Inte det rosa utan djupet i bilden. Så vände jag på den och läste baksidestexten (här ovan). Då var det givet att den skulle med hem. Jag ångrar inte att jag valde den. Det är en sorglig men härlig bok med många bottnar.


Bailey och Lennie är/var två systrar som har växt upp hos sin mormor och morbror. Pappan får man inte veta något om. Mamman gav sig ut i världen när systrarna var små och har inte setts till eller hörts av sen dess. Om det kan man mycket och det gör jag under hela tiden jag läser. Särskilt då Lennie nu också förlorar sin syster. Den syster som hon delat ALLT med. Åtminstone var det vad hon trodde... Det visar sig finnas delar i Baileys liv som hon inte delat med sig av. Får man bli arg på sin döda syster? Får man bli kär och lycklig när ens syster nyss dött? Ja det är två av de frågor som Lennie får att tampas med...


Läs vad andra tycker om: , , , ,

4 kommentarer:

 1. Känns som en bok jag skulle vilja läsa, samtidigt tycker jag att jag känner igen handligen på något vis. Eftersom jag just fick för mig en sak så måste boken hamna i min hög - jag har min teori om hur den slutar... fast högen växer och växer och jag läser så lite just nu.

  SvaraRadera
 2. Charlotte: Boken är från 2010. Jag tror att du skulle tycka mycket om den. Lättläst trots mycket känslor. Ett mycket bra flyt i texten...

  SvaraRadera
 3. Åh, du hittar så många guldkorn bland litteraturen... fast jag har ju sagt att man inte ska bedömma boken efter omslaget *ler stort*, klart man gör då och då, det är ju ändå den som är ansiktet utåt så att säga ,)

  SvaraRadera
 4. Marlene: Det är ju tack vare att jag får sitta och packa upp böcker på biblioteket. Då dyker ju de där böckerna upp som man annars skulle ha oturen att missa. Sen är det ju tyvärr så att omslaget spelar roll emellanåt. Men det som inte fångar mig fångar säkert någon annan =)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...