Vredens tid av Stefan Tegenfalk
Ibland händer det att jag inte riktigt kommer på god fot med en bok. Den här boken är en av dessa, som började så spännande och jag tappade tråden. Okoncentrerad ska man inte vara för det gör den här boken orättvisa. Den är bra, spännande och riktigt hemsk. Tankarna far runt i skallen och det är lätt att man börja undra är verkligheten så här, är det fiktion eller kan det hända? Är det så här inom polisen, finns det typer som dessa i den undre världen? Vem är offer och vem är den skyldige? Otäcka fördomar om de som är annorlunda, den biten av boken fick mig att rysa. Att en bok väcker många funderingar är bra men kanske inte i detta fall? Jag borde ha koncentrerat mig mer på handlingen istället för att fundera över det samhälle vi lever i. Framåt slutet hade jag hittat tillbaka och Vredens tid är BRA. Läs den gärna!

Vredens tid är första delen i en kriminaltriologi. Det är en helt vanlig septembermorgon när två bilar frontalkrockar på en glest trafikerad väg. Den tioåriga Cecilia slungas ut och är död innan hon når marken. Fem år senare får kriminalkommisarien Walter Gröhn ett fall på sitt bord. En död taxichaufför och en gärningsman som inte vet varför han begått brottet. Det är inte det sista mordet, alla brutala och omöjliga att förklara. Tillsammans med Jonna de Brugge, en praktikant börjar han nysta i fallet. Det går tillbaka i tiden och rakt in i det svenska rättsystemets hjärta. När de kommer sanningen på spåret är den lika osannolik som hemsk. Walter Gröhn fråntas ansvaret för fallet och det är då som allt ställs på sin spets. Han tvingas in i ett spel som kan riskera både Jonna de Brugge och hans egen framtid inom polisen.

... och jag ser fram emot att läsa nästa del... det är bara så synd att boken högen min växer och jag bara har två ögon och en hjärna! Eller synd är det inte för böcker kan vi inte leva utan... mer tid till bokläsning tack.


Ännu en recension på Vredens tid
Läs vad andra tycker om:1 kommentar:

  1. Tänk på att du har två öronen också. Ljudböcker är perfekt för att göra städning och matlagning lite roligare. :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...