Lilla körguiden av Eva Thörnqvist Nyman

Bokstavligen ramlar visst böcker över mig när jag minst anar det, denna pyttelilla körsångsguide ramlade ner från bibliotekshyllan när jag letade efter en annan bok. Så klart var den tvungen att följa med mig hem. Den här lilla boken är trots sin litenhet informativ och lär ut grunderna i körsång så att jag som nybörjare fattar vad det handlar om. Nu slipper jag fråga om det som troligen är skåpmat för andra. Känns skönt att slippa trassla in sig i termer som jag förr inte begrep ett dugg av. Några uppsjungningsövningar, andningsteknik, notläsning och en massa andra små men nödvändiga tips för dig som sjunger i kör eller vill börja. Ja till och med ett kapitel om panik på scen!
Men hur höjer man nu en sådan här bok till skyarna? För det är ju det jag försöker göra... men hur lätt är det inte att bara säga: MER KÖRSÅNG TILL FOLKET istället... men det kanske sammanfattar det som jag vill få fram. För sång är nödvändigt och det är nödvändigt med böcker som lär ut hur man gör för att just du ska slippa stå där som en kraxig kråka när du vrickat halsen av dig för att du saknar tekniken eller inte ens begriper att kroppen och rösten hänger ihop.
Låna, köp, läs men framför allt BÖRJA SJUNGA! Det är ALDRIG försent.
, , , ,
Läs vad andra tycker om:

1 kommentar:

  1. Du inser det kanske inte själv. Men det framgår klart och tydligt hur mycket du tycker om den här boken OCH körsång :-)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...