En hondjävuls liv och lustar av Fay Weldon


"Ruth hade aldrig tänkt på sig själv som en hondjävul. Tvärtom: en skötsam hustru och tvåbarnsmor i en välordnad förort, kraftig och klumpig, utan ett uns av den graciösa skönhet som Mary Fisher är så rikligt begåvad med. Mary Fisher, som bor i ett fantastiskt fyrtorn, skriver kärleksromaner och äter rökt lax och dricker champagne till middag. Som Ruths man just avslöjat att han har ett passionerat förhållande med.
Nej, Ruth har aldrig tänkt på sig själv som en hondjävul, men under de veckor som följer bränner hon ner familjens hus, har sex med traktens fyllo, lämnar sina barn och ger sig ut på en personlig hämndodyssé."


"Don´t get mad, get even" är en fras som dök upp tidigt när jag läste den här boken. Jag minns svagt att jag såg den här TV-serien tillsammans med min mamma då den gick någon gång på 80-talet. Det slår mig gång på gång att det borde kännas fel det Ruth gör på sin hämndresa. Men det känns många gånger uppfriskande och lite nervpirrande. Givetvis är det inte verklighetstroget. Men det känns så just då. Den lockar mig att läsa mer av och om Fay Weldon...


Läs vad andra tycker om:
, , , ,

4 kommentarer:

  1. jag håller på att läsa en styvmors dagbok av samma författare. Ska nog försöka få mig denna också =)

    SvaraRadera
  2. Länkar till din recension i min recension! :)

    SvaraRadera
  3. Cecilia: Jag kommer garanterat återvända till denna författare ett flertal gånger =)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...