Arvet av Racel Ward


"Tonårige Adam ser siffror. När han ser in i andra människors ögon så ser han det datum då personen i fråga ska dö - precis som hans mamma Jem en gång gjorde. Adam har svårt att hantera sin egendomliga "gåva" som han mest ser som en börda, och när han plötsligt inser att alla omkring honom har samma siffror i sina ögon, samma dödsdatum, blir han mycket rädd för vad som kan tänkas inträffa år 2025.

I sin desperata jakt på svaret till vad som ska ske undersöker Adam alla möjligheter: Ska det bli krig? Svält? Kommer det att inträffa en kärnvapenolycka - eller kommer vi att drabbas av ett dödligt virus? Han är säker på att en katastrof väntar mänskligheten, men vad? Och kan han över huvud taget göra något för att förhindra den?"

Det här är uppföljaren till "Döden i dina ögon". Den fascinerade mig inte lika mycket som första delen. Till viss del berodde det kanske på att jag var mer förberedd på handlingen. Arvet känns inte bara som en uppföljning utan lite av en upprepning också. Det är givetvis inte en kopia. Men den motsträviga kärleken som växer fram mellan Adam och Sarah känns bekant. Adam har tagit sina siffror som han ser till en högre nivå än hans mamma Jem från första delen. Han ser även själva händelsen kring döden för många av dem han möter. Slutet är dock lite oväntat tack och lov för både huvudpersonerna och läsaren...

Läs vad andra tycker om:
, , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...