Överenskommelser av Simona Ahrnstedt

I december 1880 på Operan möts Beatrice Löwenström och Seth Hammerstaal. Hon lever med sin farbror och hans familj ett konventionellt borgarliv. Han är stadens mest omtalade ungkarl. Efter den kvällen korsas deras vägar ett otal gånger. Hon liknar ingen annan kvinna som han mött. De inleder snart en komplicerad romans. Men i Beatrice närhet finns den person som har något helt annat i tankarna, där varken Seth eller frihet ingår. "Överenskommelser" är en unik historisk svensk romantisk roman som saknar sin motsvarighet på den svenska marknaden.
"Överenskommelser" är boken som jag inte ens visste att den var skriven. Efter att min son kom hem och berättade om en författare som hållit föredrag i hans litteraturklass så blev jag nyfiken. Det var en målande och lät road beskrivning av Simona Ahrnstedt jag fick serverad av sonen. Han berättade om en glad, tokig och infallsrik författare med sin "klippärm" fylld av bilder och inspiration. Jag blev nyfiken, de här boken vill jag läsa. Insåg till min förtvivlan att den inte ens fanns i pocket än. Ibland har man tur och "min" matvarubutik försåg mig med rabatt på EN bok. Boken köptes, skulle som vanligt läsas ut fort. Jag körde fast efter några sidor. Vad hände? Jag hade bara hört goda ord om boken, så varför kunde jag inte ta den till mig? Det sa bara stopp!! Men håll i hatten, efter några sidor till, började historien om Bea och Seth ta form, jag var fast! Fast för alltid, åh denna romantik, denna kärlek, denna berättelse... den tog mig med storm. Jag var helt såld. De sista två hundra sidorna var jag tvungen att sträckläsa. Något annat gick inte. Varför tog boken slut? Jag kunde ha spenderat fler timmar med Bea och Seth. Jag kommer att hänga på låset när nästa bok av Simona Ahrnstedt kommer ut, men det dröjer till 2012 och handlar om helt andra personer.
Läs Läs Läs!!! Jag kan inget annat säga, möjligen är det inte boken för dig om du är det minsta pryd. Är du det inte så är det bara en sak som gäller: LÄS.

Läs vad andra tycker om: , , , ,

3 kommentarer:

 1. Efter att ha läst den här recensionen känner mig kär i boken utan att ha läst en stavelse ur den. Kramar...

  SvaraRadera
 2. Så underbart det kan bli när man väl hoppar över tröskeln. Många böcker är sådana och så finns det tvärtom... börjar med jättespänning och så faller allt bara till ingenting när man läst färdigt.
  ps. jag gillar verkligen dina personligt skrivna recensioner Charlotte :)

  SvaraRadera
 3. Gisan: läs läs... den kom i pocket för någon vecka sedan. Lika underbart omslag på den!
  Marlene: tack!!! :)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...