Kommer aldrig mer igen av Hans Koppel

3 män dör 1 kvinna försvinner.... kan det finnas något samband? Eftersom de alla tillhörde samma elaka gäng i högstadiet och eftersom det är en deckare så är ju svaret ganska givet :) så jag ordar inte mycket mer om själva innehållet.

Upplägget är intressant; som Koppel själv säger "De metoder förövare använder sig av för att kuva sina offer är detsamma världen över och lika gamla som människan, Chefer använder samma tekniker som envåldshärskare av det enkla skälet att det bara finns två styrmedel: morot och piska."

Så handlingen följer detta mönster
1.Förflyttning, social isolering, 2. Breaking in violence, 3. Svält, 4. Våld, hot om våld, 5. Förminskning, 6. Skuld, 7. Vänlighet, förmåner, 8. Blockering av jaget, 9. Den utsiktslösa framtiden

En intressant bok med bra spänning. Även om vissa delar kändes givna så blir man ändå överaskad över utvecklingen. Enkel och lättläst men får en att fundera till ibland över hur människan fungerar... den kändes äkta även om storyn i sig själv var lite på "samma gamla vanliga tema" mord och sex. Det som slog mig ibland var att Koppel på nåt sätt försökte sig på att slå hål på feminismen genom att visa på svaga män och starka kvinnor i samma andetag som han i övrigt visade på att vissa män bara tänker på det de har mellan benen. Personligen gillade jag ändå just detta, eftersom jag håller med honom när han skriver att det är skillnad på pojkar och flickor men han frågar sig också utan att ge svaret om det är arv eller miljö som är orsaken till detta.

En enkel psykologisk thriller, med lite mer mellan raderna. Hans Koppel (pseudonym till Petter Lidbeck) är kanske mer känd för sina satirer men även som barnboksförfattare.


Jag har läst den som e-bok i min mobil, låne-nedladdad från bibliotekets Elib. Ett jättebra sätt att låna och läsa böcker. Varken läslampa eller läsglasögon behövs, den finns alltid med mig och när den är slut är det bara att låna mer. Nu hoppas jag biblioteket utökar denna möjlighet med än fler intressanta titlar, för jag är såld på detta :) Vill du göra detsamma men har problem med inställningarna har jag skrivit lite om det här.

4 kommentarer:

 1. Låter som en intressant bok. Jag har har aldrig lånat böcker till mobilen, jag tror min skärm är för liten. Återkommer snart med nästa recension... just nu är jag inne i läsandet.

  SvaraRadera
 2. Boken lockar och även konceptet att läsa i mobilen. Inte för jämnan men att prova i a f... Nyfiken är jag ju av naturen :-)

  SvaraRadera
 3. till Charlotte det går nog bara med sådana där moderniteter som androida, där man kan lägga in applikationer, sk appar.

  till Gisan det var en intressant bok, läser gärna fler av honom när de kommer. Satirer är inte min grej... däremot spänning. Har du en android eller skaffar du en så ska jag lotsa dig igenom hur det fungerar. Såg att Stjärnlösa nätter av Arkan Asaad fanns där så det blir min nästa nedladddning för den vill jag läsa :)

  SvaraRadera
 4. Attans, ingen android... Jag återkommer när jag har det ;-)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...