Fråga Alice (Författare anonym)

"Boken man inte kan glömma!

Alice kan vara vem som helst. Alice kan vara någon du känner. Alice knarkar. Superstark autentisk dagbok av femtonårig flicka. En femtonårig flicka dör av en överdos. Hon är helt vanlig, uppväxt under trygga familjeförhållanden, och vägen in i drogmissbruket är mest slumpartad. Fråga Alice är hennes dagbok.

Boken kom ut på svenska första gången 1979, och vi som läste den då kunde aldrig glömma den. Tyvärr är den fortfarande lika aktuell och nya generationer läsare har tagit till sig detta grymma och sorgliga stycke verklighet."

Sorg och tragedi utmärker denna bok. Samtidigt som jag ville lägga den ifrån mig för att jag led så med Alice så ville jag bara fortsätta läsa. Jag satt på helspänn och höll inombords tummarna för att det skulle gå bra för Alice. Hon förde en enorm kamp mot begäret efter droger som hon i alla fall den första gången inte valde att ta...


Läs vad andra tycker om:
, , , ,

2 kommentarer:

  1. jag hade faktiskt glömt den... men som du säger Gisan... den är lika aktuell nu som då. Skrämmande och lite svår, minns att den gick rakt in i hjärtat och skar. Tack för påminnelsen :)

    SvaraRadera
  2. Vassego´ ;-) (Lite skönt med en bok du redan läst så behöver inte läslistan utökas *fniss*)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...