Vredens tid av Stefan Tegenfalk


"En septembermorgon 2004 frontalkrockar två bilar på en glest trafikerad riksväg. Kollisionen är våldsam. Tioåriga Cecilia slungas ut genom rutan och är död innan hon slår i marken. Fem år senare får kriminalkommissarie Walter Gröhn ett förbryllande fall på sitt bord – en död taxichaufför och en förövare som inte har en aning om varför han begått brottet.
Det första mordet följs av fler, alla lika brutala, och alla till synes lika oförklarliga. Tillsammans med den begåvade praktikanten Jonna de Brugge från Rikspolisstyrelsens särskilda utredningsenhet börjar Walter nysta i trådar som leder både bakåt i tiden och rakt in i det svenska rättssystemets hjärta.
Sanningen de närmar sig är lika osannolik som fruktansvärd och när Walter fråntas fallet ställs allting på sin spets. Snart tvingas han in i ett spel med både sin egen och Jonnas framtid som insats."
Jaha så sitter jag då här med en tomhetskänsla. En sån där känsla som dyker upp då man läst en riktigt bra bok och inte vet vad nästa ska bli. För jag har ju inte varit smart nog att skaffa del 2 & 3 i serien under tiden jag har läst den här första. Samtidigt får jag skylla mig själv att den tog slut så fort. Varje ledig stund har boken vilat i mina händer.
Det är en mycket spännande kriminalroman med en härlig och skrämmande blandning karaktärer och miljöer. Jag anar mycket research bakom för arbetsmiljöbeskrivningarna känns så äkta. Men hur Stefan Tegenfalk över huvud taget kommit på idéen till den här boken är för mig en gåta. Förhoppningsvis är inte verkligheten så illa som den visas upp i den här boken. Jag vill tro att världen ser bättre ut än så. Samtidigt kryper det lite under skinnet när jag tänker på medias rapporteringar om vår värld.
Jag ser oavsett likheten med verkligheten fram emot att se vad han "hittar på" åt Jonna de Brugge och Walter Gröhn i de två kommande delarna...


Läs vad andra tycker om: , , ,

2 kommentarer:

  1. Känns som Tegenfalk måste testas.. när jag traglat mej igenom den jag håller på med nu :) tack Gisan

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...