Tusen gånger starkare av Christina Herrström

Saga var fri. Först älskade vi henne. Sedan älskade vi henne ännu mer. Hon förändrade allt. För oss alla. Varenda en. Hon blev ett hot. Och ett löfte.
Signe är 15 år och går i nian. I klassrummet är hon nästan osynlig, det är killarna som dominerar. Men en dag kommer en ny elev till klassen: Saga, en tjej med självförtroende och styrka. Hon är tusen gånger starkare än de andra och vågar ta plats på samma sätt som killarna. Signe och de
andra blir nyfikna, saker och ting förändras i klassen. Men till vilket pris?


Den här boken. Den här underbara, underbara boken. Jag vet inte vad jag ska skriva om den! Jag älskar den av hela mitt hjärta. Den har har påverkat mig så mycket som människa och ALLA borde verkligen läsa den. Allt från tio-åringar till hundra-åringar. När jag första gången läste den, i sexan, blev Saga min hjälte. När jag sedan i sjuan bytte skola blev det ett löfte till mig själv, att bli som Saga. För när hon har kommit in i ens liv, kan man inte släppa ut henne.

Språket i boken är något poetiskt, men ändå ungdomligt. Det är Signe, en tjej i klassen som berättar. Hon säger aldrig någonting direkt, men Saga förändrar henne, precis som hon förändrade mig.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

3 kommentarer:

  1. Åh, är det Christina Herrström som skrivit den så förstår jag att den är så bra. Har du läst "Den hungriga prinsessan" av henne? Om inte, så gör det. Den är underbar.

    SvaraRadera
  2. Har hört talas om dne men inte läst den än... In på "Läslistan"!

    SvaraRadera
  3. Wow, oj, holy smoke!!! Jag gillar, tycker om, ääälskar den här boken. Det här är en bok som jag önskar att jag läst i tonåren. Jag kommer garanterat läsa den igen. Slutet på den blev inte det jag trodde (tack och lov!) Kramar...

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...